Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Gyógyító robot

2010.12.23. 12:13 szuperapu

Linus Sundblad svéd egyetemista díjnyertes kórházi robotja akkor is kiérdemelhetné az elismerést, ha nem lenne mindenféle hightech és interaktív kütyüvel telepakolva. Ami persze ez esetben nemhogy nem öncélú tervezési túlkapás, hanem inkább a kiindulási pont, és a robot csak csomagolás.

Egy igazán bájos és nagyszerű csomagolás, ami már - ötletes szerkezetének köszönhetően könnyedén - változtatható testtartásával is rengeteg játéklehetőséget rejt. De a játék mellett fontos szerep jut az interaktivitásnak is, ami jelen esetben nemcsak terápiás céllal bír, hanem segíti a kis beteg és a körülötte lévő felnőttek közötti kommunikációt is. Történjen az akár közvetve az érintő képernyőn változtatható arckifejezéssel, vagy közvetlenül az audiovizuális eszközökkel.

Kíváncsian várom a terv megvalósulását és a gyakorlati tapasztalatokat!

Forrás: BTC

2 komment

Címkék: design játék gyerek szülő kórház egészség fény gép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr372534133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inimma 2010.12.23. 19:01:24

"Kíváncsian várom a terv megvalósulását és a gyakorlati tapasztalatokat!"

Nem lesz ebből semmi se. Pont ugyanúgy, ahogy a koncepció autókból se szokott semmi jó kisülni.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2010.12.23. 19:14:02

@Inimma: A Michael Treschow ösztöndíj ad némi reményre okot. Talán.
süti beállítások módosítása