Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mesemondó éjjelifény

2011.03.25. 12:11 felhasznalo

A legtöbb gyerek két dologhoz ragaszkodik este, lefekvéskor: az esti meséhez, és ahhoz, hogy a sötét árnyakat legalább addig távolt tartsa egy gyenge fényforrás, míg átcsusszannak az álom világába. Ez a két funkció egyesül Hong Yin Guo konceptjében, a Story Tent Light éjjeli lámpában.

A lámpás formáját azok a sátrak ihlették, amit a gyerekek előszeretettel állítanak fel két szék és egy pléd segítségével bármelyik sarokban. Hogy aztán vagy maguknak olvassanak odabújva, vagy becsábítsák a szülőt is, hátha rávehető egy mesemondásra.

A Story Tent Light-ba ugyan nem lehet elbújni, de ha a lámpa felső részét elforgatják, egy rövid, mozgó árnyjáték veszi kezdetét. Nem muszáj mindig ugyanazokat az árnyékokat nézni, az ezeket meghatározó korong cserélhető. Mindenesetre az árnyjáték közben anya-apa elmesélhet egy mesét a gyereknek a látottakra támaszkodva, majd egy cuppanós jóéjt-puszi után a gyerek is nyugodtan hajthatja párnájára a fejét - nem lesz teljesen sötét a szobában.

Forrás: Coroflot - Hong Yin Guo

Szólj hozzá!

Címkék: éjjeli design gyerek szülő alvás fény lámpa kreativ idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr302763664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása