Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Acélkemény papírmasészék

2012.10.24. 09:37 felhasznalo

Igazán innovatív gyerekszékeket készít a Pulp Labs - nem is értem, hogy nem akadtam rájuk eddig, hiszen már 2010-ben díjat is nyertek vele. A székek alapanyaga újrahasznosított papír, amelyből papírmasét készítenek, majd a papírzuzalékot speciális anyaggal, egy lebomló műanyaggal, a PLA-val (polylactic-sav) keverik össze. A keveréket aztán 167 °C fokon hőkezelik, a végeredmény pedig egy olyan keménységű anyag, melynek teherbírása jobb, mint a fáé, tulajdonképpen az acéléval vetekszik.

Ez az anyag, a DuraPulp teszi lehetővé, hogy a Pulp Labs Parapu székei összvissz két milliméter vastagságúak legyenek, de mégis bírják a súlyt, a gyűrődést, a hőingadozást. Meg a gyerekeket. És a gyerekek a székeket. Kíváncsi vagyok, még milyen tárgyakat álmodnak majd meg a DuraPulpból, szerintem fogunk még találkozni vele.

parapu1.jpg

parapu2.jpg

parapu3.jpg

Forrás: Pulp Labs

Szólj hozzá!

Címkék: design kreativ szék öko recycle gyerekszoba kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr424864765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása