Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mindenki tud rajzolni, még te is!

2013.01.07. 16:40 Amaranta Ursula

Van ez a nagypapa, ez az Ed Emberley. Akinek meggyőződése, hogy mindenki tud rajzolni. Még a gyerekek is. Ezért, miután vagy ötven mesekönyvet illusztrált, kiadott egy csomó rajzolós könyvet, amelyekben lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell például oroszlánt rajzolni.

Ed-Emberley-Juxt.article004.jpg

51-Yas4x84L.jpg

61Sb5CXRA5L.jpg

Még nekem is sikerélményem volt a segítségével, pedig se gyerek nem vagyok, se rajzolni nem tudok. Valahogy így csinálja:

Scan 18.jpg

tumblr_m8n2uo9zsM1qedwv0o1_500.jpg

Aztán a nagyapa vérszemet kapott, és egyéb módokon is mulattatni kezdte az ifjúságot. Például ujjlenyomatrajzokkal. Meg körcikk-alkotásokkal.

51ilS6DyowL.jpg

51UBpqTPyFL.jpg

Ha nem akarunk vásárlásba bonyolódni, a weboldalán remek ingyenes anyagokat találunk ahhoz, hogy megszabaduljunk a kölyköktől egy időre.

Vannak rajzolók:

Kép2_1.png

Körcikk figurák:

Kép4.png

Ujjlenyomat-rajzok:

Kép5.png

De labirintusok, kivágók, szörnyes papírrepülők, és még sok minden más. Amúgy Ed egy művészeti egyetemet végzett, díjazott, nemzetközileg elismert grafikus, aki az első könyvet 1961-ben illusztrálta, ma pedig már iPhone alkalmazásokat is készít.

kids-iphone-app-4.jpg

kids-iphone-app-2.jpg

kids-iphone-app-3.jpg

Elképesztő! Hát nem?

Forrás: Ed Emberley

1 komment

Címkék: játék könyv művészet kreativ

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr54996105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2013.01.07. 21:44:49

Nem az első rajzolós könyv dicsérete mostanában, van egy tök ugyanilyen, körből rókafejet hogyan stb. emlékeim szerint magyar könyvem, drapp borító, színes vonalak a címlapon, de egyszerűen nem jut eszembe a címe, és valahol egy dobozban várja, hogy sorsa jobbra forduljon.
süti beállítások módosítása