Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Baltával faragott bábok

2011.01.04. 19:47 Cyr

Ha ezidáig valaki azt mondta nekem: marionett, máris csupa láb és kéz, ösztövér, nyakló-nyeklő figurák sorakoztak fel előttem. Karakteres vonásokkal, elképesztően nagy orral, szájjal és gúvatag szemekkel felszerelt bábokra gondoltam, kóchajú hercegnőkre,  csörgősipkás bohócokra, lebegő köntösű varázslókra, no és persze Pinokkióra.

Ezek a baltával faragott képződmények azonban villámgyorsan felülírták a marionettekről eleddig bennem élő sztereotip képet és elgondolkodtattak. Egyedi bájukat kendőzetlen durumbaságuk adja, mely szó ugyan nem biztos, hogy létezik, de számomra tökéletesen leírja ezeket a Juan Pablo Cambariere, Buenos Aires-i designer által megálmodott, gólem-szerű bábokat.

 

Forrás: Juan Pablo Cambariere

Szólj hozzá!

Címkék: design játék művészet gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr12560614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása