Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába 64.

2011.07.07. 16:40 szuperapu

Helen Dardik ottawai művésznő és háromgyerekes anyuka akvarelljei és digitális printjei olyanok mintha gyermekkorom mesekönyveinek lapjairól vagy rajzfilmjeiből kerültek volna elő. (Az utóbbi hasonlat kicsit persze sántít, lévén fekete-fehér tévé előtt abszolváltam a gyermekkorom.)

Könnyen kódolható, a jó értelemben vett gyermeki látásmóddal alkalmazott stilizáció jellemzi mind a formavilágot, mind a színkezelést. Ez utóbbi ráadásul mesteri módon kimódolt. Mondhatni a színekkel komponál, mégpedig úgy, hogy a sokszor a természetes határán mozgó tarkaság sosem lesz zavaró. De ugyanez a kényes egyensúly jellemzi a figurákat is. Karakteresen egyszerűek és bájosak, de csak pont annyira amennyire kell.

Nem nehéz elképzelnem ezeket a képeket egy fodros-csipkés világos lányszoba falain. Ahol kis kontrasszal megtámogatva még jobban életre kelnének. De persze bárhol jól mutatnának…

Forrás: Helen Dardik

Szólj hozzá!

Címkék: kép művészet gyerekszoba képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr733047697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása