Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Túlélők

2011.08.30. 15:15 szuperapu

Az ízeltlábúak dekorációs szereppel való felruházásáról és annak pedagógiai jelentőségéről már egyszer értekeztem itt a blogon, de most újra bele kell kapjak a témába, mert igazi gyöngyszemek gurultak elém a világháló bőségszarujából.

Edouard Martinet francia szobrász mindennapi tárgyakat, a bolhapiacon összeszedett kacatokat alakítja át  műalkotássá. A keze alatt a különböző fémhulladékokból rozsdás konyhai edényekből, írógép billentyűkből, csavarokból és bicikliláncból realisztikus megjelenésű rovarok és halak lesznek. De az összképet tovább árnyalja, hogy ezek a szobrok forrasztás nélkül készülnek, puzzle-ként állnak össze az alkatrészek, mintha csak eleve így lettek volna eredetileg is tervezve, legyártva.

Tehát ha tulajdonunkba kerülne egy ilyen csodálatos műremek, fokozottan figyeljünk oda a kíváncsi gyermekkezekre, vagy családi foglalkozás keretében játszhatunk kirakóst.

(Ja, és a szkarabeusz hátán lévő Luxor emblémáért pedig külön pont jár!)

Forrás: Edouard Martinet

Szólj hozzá!

Címkék: szülő művészet recycle dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr473190288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása