Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ökorácsony

2012.11.29. 17:42 Amaranta Ursula

A gyerekem mostanában elülteti a kisautóját a szobapálma földjébe. Talán arra számít, hogy majd kinő egy óóóóriási autófa. Mindenesetre, úgy értékelem, izgatja a kertészkedés. Na de télen, benn a lakásban hogyan tudom kielégíteni az érdeklődését?

Erre kínál fantasztikus megoldást a BEEcycle nevű brit cég, amely mókás, innovatív termékekkel igyekszik erősíteni vásárlói környezettudatosságát. Egyik elképesztő kütyüjük a Beszélő Babok (Talking Beans) névre hallgató, lézergravírozott üzeneteket hordozó babszem csomag.

original_DSC_8286.jpg

Persze, ez még nem a csattanó. A babszemeket el kell ültetni a szetthez tartozó vízgyöngybe, ami a termőföldet helyettesítő szagtalan, színpompás, kaviár kinézetű izé - kínai boltokban itthon is kapható. A bigyók víz hozzáadása után az eredeti méretük kétszázszorosára duzzadnak, és biztosítják a kis babok növekedéséhez szükséges vizet és tápanyagot. Ja, bab-inkubátor is jár a hozzá. A mágikus babszemekból pedig, láss csodát, egy-két héten belül beszélő hajtások bújnak elő.

original_blue_small.jpg

original_red1.jpg

Az ünnepek közeledtével egyfajta modernkori Luca napi búzaültetést is lehet abszolválni a megfelelően gravírozott babszemekkel. A cucc színes, vicces, izgalmas, azt a két hetet pedig talán minden gyerek ki tudja várni, míg a munka látványos gyümölcse beérik.

original_beanstalk-magic-talking-seeds2.jpg

Forrás: BEEcycle

4 komment

Címkék: gyerek ünnep ajándék öko hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr134933008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.30. 12:34:14

Érdekes ötlet, bár nekem annyira nem tetszik, amikor ilyen szinten műanyag lesz a természetből.

Amaranta Ursula 2012.11.30. 14:10:25

@Étteremkritikus: Van ám a BEEcycle-nek jóval természetközelibb tutisága is, hamarosan arról is írok!

Pirimoricz 2012.12.01. 14:33:34

Ezek aranyos ötletek. Megcsinálom az egyiket. :-)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.12.03. 09:43:00

Ö, szóval a gyerek mit fog szólni, amikor bab elkezd nyúlni a sötét miatt aztán pár levélkével elpatkol?
Nem tudom, szerintem ennél sokkal jobb a búzacsíráztatás, azt legalább meg lehet enni.:D
süti beállítások módosítása