Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé - Sk karácsonyfa-díszek

2012.12.17. 17:00 felhasznalo

Volt már rengeteg karácsonyfadísz a blogon, de olyan tematikus posztunk még nem, ahol a díszek karácsonyfák lettek volna. Ezért arra gondoltam, jár nektek egy ilyen is, hátha valaki duplán akar karácsonyfát díszíteni - tegyük hozzá, ez az egyik legjobb móka a karácsonyban. Akkor lássuk is hát, miféle karácsonyfákat aggathatunk a fára vagy pakolhatunk ide-oda a lakásban.

Elsőként egy olyan ötletet mutatnánk, ami akár ízléses dekorációként, akár a karácsonyi vacsoraasztal vagy desszert ékeként is szolgálhat. Nincs hozzá másra szükség, mint néhány fagylalttölcsérre, dekorcukrokra és ragasztóként cukormasszára (ez esetben fehérre) - de szerintem tojásfehérjével is működik. A masszát felmelegítjük, beleforgatjuk a tölcséreket, majd gyorsan átforgatjuk a dekorcukros tálkában is. Aztán hagyjuk száradni és kész. Gyors és roppant látványos eljárás, a hófehér kúpkarácsonyfák pedig igazán megérik a fáradtságot!

karacsonyfa1.jpg

karacsonyfa2.jpg

Akár képként is felhasználhatjuk dekorációs célokra a karácsonyfa-motívumot, de ha eddig még nem tettük volna, karácsonyi üdvözlőlapot is gyárthatunk ezzel a roppant egyszerű hímzéssel. Akár egy kisgyerek is elboldogul vele.

karacsonyfa3.jpg

Ha már képek és üdvözlőlapok, akkor feltétlen itt a helye ennek az ágakból jelzésértékkel kirakott karácsonyfának, amelyet néhány papírmadárkával és csillogó, gyöngyös girlanddal bolondítottak meg. A maga natúr színeivel elbűvölő kiegészítő lehet otthon is.

karacsonyfa4.jpg

Csillogásból karácsonykor sohasem elég! És mi csillog szebben, mint a különféle fémek? Így aztán nem árt, ha körbenézünk a szerszámos ládákban, szekrényekben, és jól előkotrunk egy rakás fémdrótot - a legjobb a réz és az alumínium. Hogy aztán egy egyszerű műanyagkúp segítségével csinos, modern karácsonyfákat kanyarítsunk belőlük!

karacsonyfa5.jpg

Különféle kúpokkal egyébként is érdemes kísérletezni. Kúpokat készíthetünk akár a reggeli gabonapehely dobozából is, amire aztán több mindent ráragaszthatunk-erősíthetünk. Például makkokat, tollboát, tollat, szalagot, gyöngysort, fémgirlandot, nagyjából bármit, amit a fantáziánk enged. Az eredmény mindenképpen fantasztikus lesz.

karacsonyfa6.jpg

Persze, ne feledkezzünk meg a filcről sem! A kúpokat boríthatjuk filckarikákkal is akár, de ha van kedvünk vagdosni, én filcrojtokkal is el tudnám képzelni ugyanezt.

karacsonyfa14.jpg

Jöjjön két kicsiknek szóló játék karácsonyfa. Az első a falra erősíthető változat filcből, amire a pici úgy erősítheti fel a szintén filcből készült díszeket, ahogy ő szeretné. A második ugyanennek a térbeli változata.Mindkét fa önálló játékként is tökéletes, de akár jövőre adventi naptárként is felhasználható.

karacsonyfa7.JPG

karacsonyfa8.jpg

A filc mellett az egyik legsokoldalúbb alapanyag a papír. Ezek a hajtogatott karácsonyfák - amelyekkel akár üdvözlőlapot vagy ajándékkártyát is díszíthetünk, de egy akasztóval akár a fára is kerülhet - egy-egy újságpapírból kivágott félkörből készültek. Némi ragasztó segítségével.

karacsonyfa9.jpg

Ragasztó szükséges ehhez a térbeli, apró farudacskákból vagy ágacskákból készített hófehér, minimál szépséghez is. A rudakat-ágakat X alakzatban egymáshoz ragasztjuk, lefestjük, csillag a tetejére és kész is!

karacsonyfa10.jpg

A hímzett karácsonyfához hasonló technikával készült ez a faldekoráció - csak nem kell hozzá áttolni a tűt a téglákon, elég ha szögeket verünk a falba. Nyilván nem váltja ki az igazi karácsonyfát, de azért ötletnek és látványnak nem rossz - bár ha nagyon zöld a család gondolkodása-filozófiája, akkor akár alá is kerülhetnek az ajándékok.

karacsonyfa11.jpg

Szintén faágakból készült, de kicsit nagyobb léptékkel ez a faldekoráció. Natúr otthonokban tökéletesen megállja a helyét, például az előszobában már a lakásba lépve segít ráhangolódni a közelgő ünnepre.

karacsonyfa12.jpg

A Karácsonyhoz nemcsak a csillogás tartozik  hozzá, hanem a fények is. Kapjuk elő még a fa díszítése előtt az izzósorokat, majd kérjük meg a férfiembert, segítsen már néhány szöggel és kalapáccsal - de magunk is nekiveselkedhetünk -, hogy ilyen takaros világító karácsonyfát kanyarítsunk a falra.

karacsonyfa13.jpg

Kúppal, vékony színes spárgával és tapétaragasztóval készül ez a légies karácsonyfa. Ugyanazzal a technikával, amellyel akár gömb lámpabúrát is készíthetünk. Száradás után már könnyen megáll a saját lábán, ha eltávolítjuk belőle a kúpot - és jól mutat majd a könyvespolcon vagy a vacsoraasztalon.

karacsonyfa15.jpg

Ha a kúp hungarocellből van, meglepő díszítéssel tehetjük extravagánsabbá. Például jégkrémpálcikákkal is boríthatjuk, amelyek maradhatnak natúr színűek is, de akár le is festhetjük őket.

karacsonyfa16.jpg

Ha nem sajnáljuk rá az alapanyagot, használhatunk cukorkákat is borításképpen - ragasztópisztollyal ragasszuk fel a kúpra. Hasonlóképpen csodaszép eredményt érhetünk el színes kötözőzsinórokkal és némi cukorkával.

karacsonyfa17.jpg

Kartonkúpból készült az alábbi csodaszép dekoráció is. A lefestett kúpokra különféle méretű, apró lyukakat vágtak, majd fényforrásokat helyeztek alájuk - szerintem fényfűzért, mert egy mécsessel azért necces lenne.

karacsonyfa18.jpg

Fára aggatható ez a drótból készült kis fa - de persze, a lakásban máshol is találhatunk neki helyet. Nekem ezzel a nemes egyszerűséggel is tetszik, de ha valaki több színre vágyik, tovább díszíthető még gyöngyökkel, gombokkal.

karacsonyfa20.jpg

karacsonyfa19.jpg

Egészen meglepő, de szerintem igazán gyönyörű: ezek a karácsonyfa dekorelemek üvegtisztító kefékből készültek! Szépen formára vágva, némi gömbdísszel fantasztikus hangulatot teremthetnek a lakásban.

karacsonyfa21.jpg

A karácsonyfákról a csomagolásnál sem érdemes elfeledkezni. Nézzétek, milyen jól mutatnak ezek a stilizált módon megjelenített, cérnával díszített ágacska-fák a sima barna csomagolópapíron!

karacsonyfa22.jpg

Akár egy bölcsis is segíthet ezeknek a kartondíszeknek az elkészítésében! Csak csomagolópapírral borítjuk őket, akasztóval pedig akár a fára is függeszthetők.

karacsonyfa23.jpg

Nem is lenne teljes ez az összeállítás, ha nem szerepelne benne Martha Stewart! Nála találtam ezt a csodás csomagolásötletet, ahol a fehér papírból kivágott és felragasztott fenyőfák teszik igazán karácsonyivá a hangulatot.

karacsonyfa24.jpg

Kell hozzá varrni, de megéri: ez a textilből készült karácsonyfácskákból álló szépség csodás girlandként hozza közelebb majd a családhoz a karácsonyi hangulatot.

karacsonyfa25.jpg

Gombokból igazán egyszerűen készíthetünk karácsonyfadíszt. A legkisebbeknek is sikerélményt jelenthet, ha ezekhez az aprócska színes díszekhez fogunk hozzá.

karacsonyfa26.jpg

Ha van otthon a varródobozban néhány szövettel bevont gomb, a csomagoláskor készíthetünk belőlük egyedi ajándékkísérő kártyát! Szépségesek, nem?

karacsonyfa27.jpg

Mutatós, mégis egyszerű karácsonyfa dekort készíthetünk a vacsoraasztalra, ha beszerzünk néhány csomag, karácsonyi színeket tartalmazó muffin sütőpapírt. Utána csak egymásra kell ezeket halmoznunk, miután kicsit megformázzuk a kezünkkel. Ha egymáshoz is ragasztjuk őket, akkor egy akasztóval a fán is helyet kaphatnak.

karacsonyfa28.jpg

Egy szimpla üveggömb talán szépen mutat a fán, de mennyivel jobban mutat, ha azt az üveggömböt saját kezünkkel dekoráltuk ki. Például üvegfestékkel - és mivel a minta kicsit sem bonyolult, miért ne adnánk az ecsetet az óvodáskorú kezébe is bátran?

karacsonyfa29.jpg

Mézeskalácsból adja magát, hogy karácsonyfadíszt készítsünk. De ez a cukorüveges sütemény azért nem mindennapi látványt nyújtana Szenteste a fán, igaz?

karacsonyfa33.jpg

Dekorszalaggal dolgozni ilyenkor is jó választás. Ez a cuki kis karácsonyfa formájú karácsonyfadísz például egy kartonlap alapra rádolgozott dekorszalagokkal készült. Plusz egy kis csipke és egyebek.

karacsonyfa30.jpg

És végül egy modern, fából készült karácsonyfa dekoráció: részletes útmutatót találtok ahhoz, hogyan készítsétek el ezt a nagyon egyszerű, modern, de nagyon stílusos stilizált karácsonyfát - többféle verzióban is.

karacsonyfa31.jpg

karacsonyfa32.jpg

Ti milyen karácsonyfa formájú-témájú dekorációkat, díszeket készítettetek már?

2 komment

Címkék: gyerek ünnep szülő kreativ idea hellókarácsony sk dekor csecsebecse ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr154969647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.12.18. 17:35:42

@Hajnalom: Csak ezért? (Megyek a sarokba sírni.:))

Köszi a linkeket!
süti beállítások módosítása