Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Minden, amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni.... a gumikacsákról

2008.02.05. 19:51 felhasznalo


Ki ne ismerné azt a kis sárga figurát, amelyik rendszeresen a gyerekkádban lebeg a habok közt? De vajon honnan jön ő, a gumikacsa? Pontos eredete nem ismert, az viszont biztos, hogy története mélyen összefonódik a gumigyártás kezdetével, az 1800-as évek végén.

Az első gumikacsákat még keményebb gumiból készítették, síp pedig nem volt bennük. Aztán az amerikai pop-kultúra jóvoltából igazi ikonná vált, és ez nemcsak a fürdőszobák világára értendő.
Mostanság már nem gumiból, inkább műanyagból készülnek a sípoló gumikacsák. Kapni belőlük vízhőmérőset, rockosat, mennyasszony-vőlegény párt, távirányítható kacsát, jojó-kacsát és még sok-sok egyéb variációt. A gumikacsa számos rajongót tudhat magáénak, a gyűjtők akár ölre is mennek egy-egy különlegesebb darabért.
2001-ben a Sun brit lap arról számolt be, hogy még Erzsébet királynő fürdőszobájában is van egy koronát viselő kacsa. Arra pedig tán még sokan emlékeznek, mikor tavaly több ezer olyan gumikacsa ért partot Angliában, amelyek még 1992-ben, egy baleset miatt kerültek az óceánba.


















 
Forrás: Wikipédia

Szólj hozzá!

Címkék: baba fürdés fürdőszoba gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr51326810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása