Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Biztonságos lakás - A gyerekszoba

2008.02.06. 20:15 felhasznalo

Minden családban eljön az idő, amikor a jó ideig helyhez kötött kisgyerek elindul, hogy felfedezze a világot. Bár csemeténk ilyenkor még nem tűnik túl ügyesnek, jobb, ha felkészül rá mindenki: semmi sincs biztonságban tőlük. És épp ezért ők sincsenek biztonságban, ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket.
 
Először nézzük, mit tehetünk azért a gyerekszobában, hogy a kölökkel ne történjen semmi baleset. A legjobb, ha már születésekor beszerzünk néhány csomag konnektor-dugót, és minden egyes dugóaljzatot gondosan lezárunk.
 
A bútorokat próbáljuk meg úgy kiválasztani, hogy azoknak lekerekített éleik legyenek. Ha erre még sincs mód, külön is lehet kapni olyan, szilikon vagy gumi anyagú sarokvédőt, amellyel elejét vehetjük a kellemetlen fejsérüléseknek. A magasabb bútorokat jobb, ha valamilyen módon a falhoz is rögzítjük, így magassági levegőre vágyó kicsinyünk nem fogja átélni a szabadesés élményét – még egy ideig legalábbis.

 
A szőnyegek alá, ha vannak, tegyünk csúszásgátlót, vagy vegyünk már eleve olyan darabokat, amelyeknek hátoldala ilyen anyaggal van bevonva.
 
A kiságy matracát állítsuk a legalacsonyabbra, ha már nem rácsos ágyban alszik a gyerek, esetleg tegyünk az ágy szélére egy leesésgátlót.
 
Az ablakok alá ne tegyünk széket, komódot, semmi olyat, amelyre a kicsi erőfeszítések árán ugyan, de felmászhat. Apukák, az a legjobb, ha a gyerekszoba ablakaira kívülről valamilyen rácsot szereltek! Az erkélyajtó legyen zárható, vagy tegyünk elé rácsot, ahogy az esetleges lépcső elé is!

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság gyerek szülő anya apa baba gyerekszoba biztonságos lakás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr63328362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása