Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Család kétkeréken

2008.04.18. 13:56 felhasznalo


A poszt apropója az, hogy most hétvégén, pontosabban vasárnap ismét megrendezésre kerül a Critical Mass. A szervezők minden korosztályt szívesen látnának a minél kritikusabbra duzzadt, kétkeréken így-úgy közlekedő tömegben. Ami egy időre ugyan lelassítja a város autós forgalmát, de legalább egy napig ismét tisztább levegőt szívhatunk, és ha csatlakozik a család a felvonuláshoz, akkor még jót is mozoghat kicsi és nagy. Együtt, programként.

 

A kerekezésre való nevelés fontos! Ez nemcsak sport, hanem örömforrás is, és jobb, ha minél kisebb korban megtanul a gyerek kétkeréken egyensúlyozni. A játszótérre meg nyugodtan vigyünk neki motort, kis lábbal hajtható bringát.

Az is dicséretes, ha már pici kortól kezdve látja a kölök, hogy nemcsak négykeréken lehet elmenni kirándulni, hanem kétkeréken is. Amíg pici a gyerek, érdemes egy utánfutót vagy egy jó kialakítású, megbízható ülést beszerezni. És bármennyire is biztonságosnak tűnnek ezek, mindig tegyünk a tökmag fejére egy rendes sisakot!
 
Ha már nagyobb, és biztonsággal, hosszabb távon is tud tekerni utódunk, jöhetnek azok a bicikliskirándulások, túrák, amikor már önállóan, a saját biciklijén követi valamelyik szülőt a ded, míg a másik mögöttük zárja a sort.
 
 
 
Személy szerint azt ajánlom, hogy a bringázáshoz kapcsolódó felszereléseket mindig szakboltban szerezzük be, ahol a személyzet megszívlelendő tanácsokat is adhat a megfelelő termék kiválasztásában. Ne a hipermarketek noname termékeit vegyük meg, mert hiába olcsóbb, ha silány a minősége, és ezen esetleg egy-két csonttörés, netán rosszabb is múlhat.
 
Akkor vasárnap Ti is jöttök?
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság sport gyerek bicikli baba úton

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr76431462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása