Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Újabb vendégbloggerünk: Hanna, az ex-Porontyos

2008.12.04. 08:53 felhasznalo

Úgy gondoltuk, hogy bár a Gyerekszoba blog fő témájával kapcsolatban meglehetősen sok mindent bemutatott már, egy dolog kimaradt: a könyvespolcokra való gyerekkönyvek. Igaz, a könyv nem a klasszikus értelemben vett játék, de mi mással foglalhatnánk le jobban egy kisember szürkeállományát, mint egy remek mesével? Tartalma mellett a könyv vizuálisan is nevel minket, formálja ízlésünket, látásmódunkat. Lefogadnám, hogy minden kedves Látogató fejében, a szép emlékek között ott lapulnak annak a bizonyos, régi kedvenc mesekönyv ábrái is.

Így aztán, hogy a mi gyermekeink is nosztalgikusan csemegézhessenek saját fejükben úgy 20 év múlva, a jövőben többször készülünk Könyvajánló poszttal, amelyek Hanna tollából születnek majd. A legelsőt ma délután olvashatjátok, amelyben Karácsonyra ajánlunk nem kevés, remekbe szabott köteteket.

Egyúttal bemutatjuk Hannát, pontosabban saját szavaival bemutatkozik ő maga:

„Azon kevesek közé tartozom, akiket hat év az ELTE bölcsészkarán sem tudott eltántorítani a könyvek olvasásától. Házi wannabe irodalmár már voltam, emellé jött még egy gyerek, és a kettő következményeként hirtelen előbb a Poronty posztírója, majd egy nagyobb váltással a Pagony gyerekkönyv-kritikusa lettem. Mint ilyen, és mint a könyvek minőségére háklis szülő igyekszem tájékozódni a szinte követhetetlen gyerekkönyvpiacon, és persze vannak kedvenceim, rajongok és utálkozom.”

Szólj hozzá!

Címkék: üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr38802646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása