Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Sóból is megárt a sok

2009.01.09. 13:01 felhasznalo

Aprócska gyereknek egyáltalán nem ajánlott, később viszont egyre gyakrabban és egyre nagyobb mértékben sózzuk csemetéink ételeit. Az évek során olyan kötődésünk alakul ki a só iránt, amivel a mese szerint még a legnagyobb mértékű szeretetet is mérni lehet.

Pedig a túl sok só fogyasztása káros az egészségre, megterheli a veséket, az érrendszert, befolyásolja a vízháztartásunkat. A gyerekekre ráadásul mindez fokozottan igaz. Ezért érdemes a sóval finoman bánni.

Ám, ha valami furcsa, homályos állapotban főznénk, és nem emlékeznénk rám, hogy csak egy csipettel vagy egy egész tartóval borítottunk a fehér aranyból a főzelékbe, akkor sincs gáz. Még ízlelőbimbóink épségét sem kell ezentúl veszélyeztetnünk az egészség védelmében. De villa vagy késváltozatát esetleg elcipelhetjük a McDonald's-ba is, ellenőrizni a Happy Meal-re ráírt adatokat.

A képen látható, Choi Sookkyoung és Jung Hyejin által tervezett kanál - amely a Salintest elnevezésű evőeszköz család tagja -, ugyanis beépített sódetektorral rendelkezik, azaz mikor az étellel érintkezik, önként és dalolva, színekben beszélve tájékoztat minket a sóhelyzetről. Ha a nyele sárga, az étel sótartalma 0,1-0,8 százalék között mozog, ha narancs, akkor 0,8-1,2 százalék a sótartalom, ám ha piros, azaz több mint 1,2%, inkább borítsuk a kukába az egészet.

Tudományos érdeklődésű gyerekeknek különösen ajánlott, bár színváltós mivolta miatt szerintem bármelyik kölök imádná!

 

 

Forrás: I New Idea

Szólj hozzá!

Címkék: design biztonság gyerek konyha anya praktikus baba abszurdisztán idea étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr23866498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása