Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Az ígéret szép szó!

2009.02.19. 14:23 felhasznalo

Hányszor emlegetjük fel gyerekeinknek ezt a  szólásmondást! És hányszor, de hányszor fordul elő, hogy mi magunk sem tartjuk magunkat a mondanivalójához! Aztán persze csodálkozunk, mikor a kölök felháborodottan, és persze nem kevésbé csalódottan kéri rajtunk számon a dolgot.

Pedig ha azt akarjuk, hogy csemeténk –ígéretéhez híven – megtegyen valamit, nem árt, ha mi magunk is jó példát mutatunk, és komolyan vesszük még a legapróbb, gyereknek tett ígéretünket is.

Arthur Se pontosan tudja, hogy ez a nevelési bukta bizony sok szülőnél előfordul, így ötölte ki a Credit Seal-t. Ezzel a felek játékosan, de mégis komolyan és archiválva tehetnek egymásnak ígéreteket: a kütyü - később visszajátszható - hangfelvételt is rögzít, és ha papíron is megörökítjük a megállapodást, még az adott nap dátumával  le is pecsételhetjük vele. Így aztán később a szülő is számon kérheti a gyereket, de persze a gyerek is a szülőt.

Ami kínos lehet olykor, ezért nem baj, ha megtanuljuk – és így a kölöknek is megtanítjuk – elkerülni a könnyelmű ígéreteket. És ha megtanítjuk a gyereket az adott szó súlyára, valamint a bizalom értékére.

 

Forrás: Arthur Se – Sexin Design Studio

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek szülő anya apa gép idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr29948499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása