Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Csőkígyó játszótér

2009.05.14. 10:15 felhasznalo

Játszóterekről már régen írtunk, így épp itt az ideje, hogy egy újabb posztot szenteljünk annak a térnek, ami annyira meghatározza gyermekeink életét.

Sokat olvashattunk már arról, hogy mennyi veszélyes játékszerrel felszerelt játszótér van itthon, meg arról, hogy le kell cserélni a játékeszközöket rajtuk, amire persze, mint annyi mindenre, nincs pénz sehol – tán eddig csak Győr a kivétel -, de azért szaporodnak nálunk is a jól felszerelt, ízléses, mozgalmas és sok lehetőséget nyújtó, átgondolt játszóterek. Az iskolák játszóterein viszont továbbra is pokoli állapotok uralkodnak, hiszen ezeknek az intézményeknek még annyi forrása sincs erre a célra, mint az önkormányzatoknak.

Design játszótér pedig sajnos egyáltalán nincs kicsiny hazánkban – pedig tehetséges designerekből nincs hiány, azt gondolom, csak valahogy senkinek sem jut eszébe itthon a gyerekek világa felé tendálni. Hollandiában viszont vannak vállalkozó kedvű tervezők, vegyük például Kaptein Roodnatot, aki egy általános iskola udvarára álmodta meg De Buis elnevezésű játékinstallációját. Az egyszerű acélcsőből készült játékszer-rendszer az egész teret betölti, kígyóként fonja körbe, folytonosságot teremtve a különböző játékok között.

Érdekes és nagyszerű elgondolás, ami nemcsak a gyerekek legfőbb foglalatosságához nyújt remek terepet, hanem fantáziájuk fejlesztésére és kihasználására is. Bár a földön futó csövek azért nem biztos, hogy nem okoznak egy-egy alapos esést.

 
 
Forrás: De Buis

3 komment

Címkék: design játék gyerek játszótér úton idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr21119427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akiseri 2009.05.14. 11:02:53

Olyan, mint az a gyerekjáték, amikor végig kell vezetni a fagolyót a kacskaringós csövön...:)

pottyosgaloca 2009.05.15. 07:16:51

ez valami hihetetlen jó ötlet,és nagyon tetszik nekem is:) (pedig már kinőttem belőle, ha olyat lehet...:D)
süti beállítások módosítása