Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Bebábozódunk

2009.06.30. 14:37 Cyr

Pontosan nem tudhatom, hogy érezhette magát annak idején Gepetto mester, amikor kis műhelyében elkészült tuskóból faragott bábja. Annyi persze bizonyos, hogy rendkívül büszke lehetett a hosszas farigcsálás eredményére, a Pinokkió iránt támadt apai érzések elregélésébe azonban nem mennék most bele…

De ha van kedvetek kicsit elmerülni a mesében, felfedezni egy különös világot, marionett-figurákkal bábozni, vagy éppen készíteni néhányat, érdemes ellátogatni a marionety.com oldalra, ahol a hagyományos cseh marionett-színház egyedileg, kézzel készített bábjai közt tobzódhatunk.

Nekünk már faragnunk sem kell, némi kézügyességgel az előre dobozolt tartozékokból is összerakhatjuk a bábokat, amit a tűzdelt szülőknek kéretik nem kikapni a gyerek kezéből… És tudjuk: ha sokadszorra sem sikerül összeszerelni, feltétlen nézzük meg a használati utasítást.

Olyan talán azután sem lesz, mint az iparművészek által készített, készen megvásárolható, de hosszú téli délutánokra – ha kellő türelemmel és kitartással rendelkezünk – tökéletes szórakozás. Őszintén bevallom, én inkább a kész bábokból lőnék magamnak néhányat. Lubica Charvatova virágmanócskája a kedvencem, olyan kópés-vigyori,

 
De szerintem ezzel a marionett-hercegnővel vagy -angyalkával simán le tudnám venni bármelyik lányomat a lábáról:
 
            
 
És hogy a fickók - gondolok itt a játékos kedvű apákokra is - se maradjanak ki a jóból, nekik is találtam egy bájosan kajla bogárzenekart tokkal-vonóval, gitárral-bendzsóval:
 
              
 
            
 
Ha pedig már megfertőződtünk teljesen, megtaláljuk a királyi családot, jöhet néhány lovag, boszorkány és varázsló, egy színpad, kell valaki, aki elkezdi, hogy „Egyszervolt…” és indulhat az össznépi dróton-ránciga.
 

           

Forrás: Marionety

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek kreativ

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr211199375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása