Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Gyermekágy wellness-módra

2009.07.09. 18:03 felhasznalo

Akinek már van gyereke, tudja, akinek meg még nincs, annak most szólunk: az újszülöttek meglehetősen fárasztóak. Leginkább azért, mert éjjel is rendszeresen felébrednek, így az anyuka, akinek azért a szülés is rendesen igénybe vette a szervezetét, max. 2-3 órás alvási periódusokkal kénytelen beérni hónapokig.

Persze, hozzá lehet szokni a dologhoz, meg naná, hogy felkel az ember a gyerekéhez, már csak azért is, mert a kölkince hangos üvöltéssel követeli jussát az anyatejből vagy tápszerből, a megfelelő rész aláhúzandó.

Utóbbi esetben, vagyis a tápszernél különösen nehéz túlélni egy-egy éjszakát, mert nemcsak az a metódus, hogy anya felkel, gyereket kikapja az ágyból, mellre csapja, és kész, hanem az, hogy anya kikel az ágyból, kitámolyog a konyhába, vizet melegít, tápszert kavar, hűt, kiveszi a gyereket az ágyba, és megeteti.

Na, persze, hogy van olyan designcég, amit a fenti cselekvéssorozat nehézségei ihlettek meg. Ennek köszönhető a Lunar koncepciója, amely Next-Gen Nursery névre hallgat. Tud mindent, mi a fáradt anyai szemnek-szájnak ingere, még a gyereket is hozzászoktathatja hosszú távon a gyors visszaalváshoz, csak hogy egyszerű legyen már az élet.

Lássuk hát, hogyan is működik ez a cucc, szigorúan elméletben. Először is, a koncepció részei a következők: egy bölcső, amely egyik oldala lehajtásával ülőalkalmatossággá alakítható, egy bébiőrző anya ágyához, egy alváskondicionáló egység, és egy üvegmelegítő. Tehát, kölök kezd éhes lenni, ébredezik, nyöszi, majd sírdogálás, amit fog a bébiőrző, mire a bölcső elkezd ringani, az üvegmelegítő felmelegedni - ez egyébként még hűteni is tud. Anya ágya mellett a vevőkészülék, ami egyben párna is pedig egyre erősebb fénnyel jelzi a gyereksírást, hogy anya sokk nélkül ébredjen a gyerekhez. Ez egyébként hordozható fényforrásként is szolgálhat, így nem kell lámpát gyújtani éjszaka, hogy még apa is biztosan felébredjen legszebb álmából.

Mire anya átslattyog a gyerekszobába, a kaja pontosan olyan meleg, mint amilyennek lennie kell, így csak dedet fel kell kapni, a bölcső oldalát le kell hajtani, és a világító párnával megtámasztva már lehet is etetni. Utána csak fel kell hajtani a bölcső oldalát, beletenni a gyereket, majd beindítani az automata ringatást, ami jól álomba ringatja a gyereket.

További funkció lenne az elképzelések szerint, hogy a vevőn beállítható az etetések ideje, így az csak akkor ébreszti az anyát, mikorra programozva van. Addig meg szegény gyereket ringatja a bölcső, hátha visszaalszik.

Így kell, kérem, a kezdeti nehézségekből wellness-gyermekágyas időszakot varázsolni. Bár egyelőre nem létező termék - még gyártót keresnek -, szerintem simán abszurdisztánban a helye.

Forrás: Lunar

6 komment

Címkék: design kiegészítő anya alvás fény gép baba abszurdisztán étkezés bölcső kiságy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr111236606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livus 2009.07.14. 00:51:13

Naneeee! :-oooo

Amúgy nem értem: az anya helyett elfelejtettek kitalálni helyettesítő kütyüt. Igazán tervezhettek volna pl. egy műkezet, ami beteszi a gyerek szájába a tápszerrel teli cumisüveget...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.14. 10:00:09

@Livus: Várjál, Livus, még nem lőttem el minden töltényemet...:)

Livus 2009.07.14. 17:04:40

Atyaég! :-o Rosszul hangzik :-DDD

2009.07.17. 21:17:33

Szóhoz se jutok... :o
De fogadjunk, hogy előbb-utóbb lesz gyártója!!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.19. 10:38:03

Hát, az én módszerem olcsóbb volt, bár tény, hogy nélkülözött minden sikket és designt. Oldalba böktem apát...

Vica1982 2009.08.29. 14:38:38

Igazán kitalálhatnák már az intravénásan táplálható újszülöttet!
Csak napi 1 zacsi-csere és kész...


horror! és van aki ezt megveszi???????
süti beállítások módosítása