Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Etsy.com - Kössünk együtt!

2009.09.04. 17:59 Cyr

Lehet, hogy most megszállottnak fogok tűnni néhány ember szemében, azért bízom benne, hogy vagytok vele még így egy páran: én már ilyenkor, szeptember elején kezdek – kicsit lélekben, kicsit már előre gyűjtögetve – készülődni a karácsonyra, az ajándékozásra. Ötletelgetek, keresgélek, nem feltétlen a megvásárolható, sokkal inkább az elkészíthető ajándékok, játékok után kutatva.

Muszáj is elkezdeni lassacskán, hiszen a családban, a saját fészekaljunkkal együtt tizennégy, néhány napon belül pedig már tizenöt fióka várja majd az ajándékokat, a háromnegyed hétévestől az újszülöttig, harminc apró kezecske cibálja majd egyszerre izgatottan  a csomagolópapírokat.

Futottam hát a minap néhány kört az Etsy-n, ott leltem rá Maureen Cracknell magával ragadó házikóira.  Önmagukban is klasszak ezek a kötött-varrott babaházak, de most ezt kifejezetten gondolatébresztőnek és kedvcsinálónak szántam. Azt már előre látom, hogy a lányaim oda lesznek érte, mert én bizony nekilátok.

Van még idő, nem kell kapkodnunk, szépen lassan el lehet készülni velük esténként, esetleg délutáni altatáskor – már ha valaki olyan mázlista, hogy rendszeresen alszik ebéd után az ebadtája. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy arra az illetőre módfelett irigykedjek.

Viszont a hadműveletet alvás ide vagy oda végrehajtom, kezem a szívemen, ti vagytok a tanúk rá, és amint kész lesz egy saját kezű alkotás, megmutatom. Akinek pedig van kedve, velem tarthat és természetesen, mint mindig, a képeiteket is várjuk az  elkészült alkotásokról.

Forrás: Etsy.com - Maureen Cracknell

4 komment

Címkék: játék gyerek gyerekszoba hellókarácsony sk babaház etsy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr71357638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.09.04. 22:51:23

15 gyerek egyszerre??! Húú, nálatok lehet igazán izgi családi össznépi ünnepély! Kíváncsian várom a végeredményt.. És nem vagy elszállt... aki sk. szeretne ajándékokat, max. köv. hónapban biztosan nekiáll.. :D

Borgica 2009.09.05. 00:33:47

Akkor tuti én is megszállott vagyok, mert mostanában gondoltam arra, hogy a karácsonyi ajándékötleteimet gyorsan lejegyzem, mert mire eljön az idő elfelejtem, hogy kinek mit szerettem volna csinálni v. venni.
Egyébként zseniálisak ezek a kisházak!

livia 2009.09.05. 20:49:29

Szerintem nem elvetemültség készülni a karácsonyra, sokkal jobb ilyenkor, mint amikor tömeg van. Én már beszereztem egy csomó ajándékot, Mikulásra a csoki kivételével mindent, karácsonyra egyelőre csak könyveket. (Legalább a kiadás sem egyszerre jön.)
És én is felírom, ha eszembe jut valami, mert mindent elfelejtek. :)))
Nagyon helyesek egyébként a házikók, de én hiába is állnék neki, nem menne, varráshoz béna vagyok (ráadásul ideges is leszek tőle).

adambaba 2009.09.06. 09:28:08

Cyr kiváncsian várom. :)
Ha jól látom filcanyagból is meg lehet csinálni?
Mer' sajna én a kötéshez kétbalkezes vagyok.
süti beállítások módosítása