Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy gyerekhám

2009.09.15. 18:05 zaphodbb

Kevés megosztóbb gyerekcucc van a világon, mint a gyerekhám. Sokan pórázként gondolnak rá, és kegyetlenségnek tartják a gyerek személyes szabadságának ilyetén korlátozását. De ismerek olyan anyukát is, akinek kifejezetten jól jött egy ilyen gyerekhám, mikor nyolchónapos terhesen az öngyilkos hajlamokkal rendelkező, másfél éves kisfiát vitte le sétálni, aki addigra már szaladt, és valamiért mindig az autók alját akarta megtekinteni az úttest közepén.

Tipikusan az a vita ez, ami időnként fellángol a fórumokban, de egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat. Én sem vitát nem szítok, sem igazságot nem osztok, csak megmutatom, hogy már 1930-ban is használtak gyerekhámot, amin még három kis csörgő is volt, hogy apa és anya tuti hallják, merre jár a gyerek. Meg is kérdezem majd a dédit, hogy emlékszik-e ilyenre, bár gyanítom, hogy nekik ilyen flancos cumóra nem telt annak idején.

Forrás: V&A Museum of Childhood

4 komment

Címkék: kiegészítő gyerek úton egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr371372804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.09.15. 19:25:38

nekem volt, lehet, hogy azért szeretem annyira a kutyákat, mert engem is pórázom vezettek (kutya)kölyökkoromban?;-D

de tényleg volt, Chicco márkájú, a doboza mai napig megvan, de nem használtuk sokat, és nem emlékszem rá egyáltalán.

amúgy gyereke válogatja, nem?:)

AnnaPanni 2009.09.15. 20:26:17

Szerintem tuti. Beépített jeladóval. A szülők hanglokátora meg ugye adott. Lehet, hogy agyamra mentek az osztrákok, de engem emlékeztet a népviseletükre ;)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.16. 06:49:43

@Krizzta: így van, ahogy mondod, szerintem is gyereke válogatja, van akinél hasznos egy ilyen, a saját testi épsége megóvására:) Ezek szerint te sem a nyugodt, üldögélő gyerekek közé tartoztál?:))

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.09.16. 16:25:44

@zaphodbb: ehhhehe, nem annyira...:D mondjuk a lányom mást is örökölhetett volna tőlem, mármint a zsizsegésen kívül;-)))
süti beállítások módosítása