Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Terítő és előke

2009.10.21. 17:34 felhasznalo

Azt minden gyakorló szülő tudja, hogy a gyerekek - akarva-akaratlanul, de mindenképp egy ideig - úgy esznek, mint a kisdisznók. És nemcsak azért, mert a finommotorikus mozgásuk még nem igazán koordinált, hanem azért is, mert a kaja jó játék: ismerkedésképpen például ki kell próbálni, milyen a borsófőzelék terülése az asztalon, az arcon, a hajon és egyéb felületeken, és az is érdekes, vajon a vízben feloldódik-e a spagetti.

Egyéb piszkos tevékenységei is vannak a kölköknek, csak gondoljunk a kreatív művészi önkifejezési formákra, mint a gyurmázás, festés, stb. Jó esetben csak a műveletek helyszínáül szolgáló asztal 3 méteres körzetében terít be mindent a festék, zsírkréta, és a falra nem kerül belőle, de általában mégis.

A La Baronne Python előkéje a gyerekek rendetlenség képzési-faktorát hivatott csökkenteni azáltal, hogy nemcsak a gyerek nyakát és ruháját védi, de az asztal egy részét is, a gyerek és az asztal között pedig zsebet alkot, ahová potyoghat minden, aminek potyognia kell. Ráadásul könnyen tisztítható, akárcsak nagyanyáink viaszosvászon terítői.

Az ötlet nem rossz, ezt szögezzük le. Ám egyetlen gyenge pontja mégiscsak van: mégpedig maga a gyerek, aki hajlamos egyetlen lazán elegáns mozdulattal kipenderülni a székből, maga után vonszolva az egész hóbelevancot, netán hasonlóképp váratlanul csak úgy magára rántani mindent. Szerintetek életképes ötlet?

Forrás: La Baronne Python

5 komment

Címkék: játék kiegészítő gyerek konyha rend idea étkezés textil

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr281460772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanna 2009.10.21. 20:00:30

Kár, hogy a fent leírtaknál csak a kaját lerántani viccesebb. És ezzel még egy nagyobb hátrafordulás is lerántja.

Orsóborsó 2009.10.21. 21:35:44

Nekem is az volt az első gondolatom, ahogy megláttam a képet, hogy ezzel a nyakában felpattan és ránt magával mindent...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.10.21. 21:45:53

Nekem is, azért is tettem fel... Szóval, akkor szerintetek sem életképes.

Dortje 2009.10.21. 22:50:58

szerintem ez játék: ki tud úgy enni, hogy nem borul ki, esik le, potyog le semmi. szerintem nekem se menne, nemhogy egy izgő-mozgónak.

hizomanna 2009.10.22. 19:44:22

Sziasztok,

Ellent kell mondjak, mert nalunk a bolcsi-oviban a gyerekekre ilyet biggyesztenek, csak 1x hasznalatos papir valtozatban. Pontosan igy, hogy a kis tanyerkaja bogrecskeje rajt van az eloken... Es bizony az en izgo-mozgo kislanyom nyugton ul, amig rajta van! :-)
süti beállítások módosítása