Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

BRÉKING - Indul a szavazás!

2009.11.23. 19:10 felhasznalo

Lezárult adventi játékunk nevezési szakasza, elérkezett az idő, hogy bemutassuk a pályaműveket, majd szavazásra bocsássuk a látottakat az Olvasók közt. Döntsék el most Ők, ki nyerje a FigurkaDesign Fázós Mackóját!

Lássuk hát, kik neveztek saját készítésű adventi naptáraikkal!

Első helyen említenénk bölcsésztanár nevű Olvasónkat, akinek adventi kalendáriuma az egyik Alkot az Olvasó posztunkban is szerepelt. Akkor ezt írta nekünk:

""Sziasztok!

Nézegetem egy ideje itt az okosságokat, és most kedvem támadt egy sk dolgot küldeni nektek.

Nem nagy szám, de ha akarjátok, kitehetitek, ha aktuális lesz.

Tavaly a Praktikában láttam egy adventi kalendárium ötletet. Egy ház, aminek az ablakait nyitogatva lehet haladni szépen a karácsony felé. Volt hozzá másolható sablon, aminek megörültem, mert kézügyességem az nem sok van. Megcsináltam, ilyen lett. A pauszpapír mögött két ikeás izzósor van. Az ablakban levő figurák mindegyikéről jár egy-egy rögtönzött mese.

Üdv néktek,

bölcsésztanár"


Következő versenyzőnk buboreek, aki visszatérő vendég már a blogon, már ami a kreatív szülők műveit illeti. Ez alkalommal egy angyalkás adventi naptárat rejtett a levele:

"Szia!

Jelentkeznék a játékra, igaz, a tavalyi naptárral (tavalyelőtt is ez volt), mert ahogy magamat ismerem, az idei az utolsó pillanatban fog elkészülni.

Az angyalka papírból készült, kivágtam színes papírból az adott részeit, és hogy jobb tartása legyen egy kartonra ragasztottam, majd az egészet egy öreg vállfára ragasztottam - ennél fogva van fölakasztva is. A vállfa nadrágtartó részére szalagokat kötöttem és ezekre tűztem a kis zsákokat, amikben az első éven betűforma-hűtőmágnesek voltak, tavaly pedig kis állatfigurák. Idén terveim szerint lesz üveggolyó, marblix, pici díno, lánynak hajcsat, és kreatív játék is. Olyan kinder-tojás feelingben. Pl. teszek bele egy kis tobozt, pár színes tollat, szemeket és csőrnek valót, és a kölyök maga csinálhat ilyen baglyot.

buboreek"


 

Új, lelkes olvasónk, a-monica is ringbe szállt az elárvult tekintetű mackóért, biztos jó szíve van, hogy így megesett rajta. Ő a következő sorokkal mutatta be naptárát:

"Üdvözöllek!

Az én adventi naptáram nagyon egyszerű, olcsó és normál esetben gyorsan megvalósítható. Sajnos nálam kicsit tovább tartott, mint terveztem, mert 16 hónapos lelkes segítségem inkább hátráltatott a munkában, minthogy haladtunk volna vele...

Lassan készült, sok mesével. Mostanra felismeri a Télapót, legyen ezer-arca, és ő nem tölcséreket lát, hanem sok-sok puttonyt, amit majd a Télapó meg fog tölteni csak neki! Remélem, hogy a maga egyszerűségével elnyeri majd mások tetszését is.

Az A/4-es színes kartonokat félbevágtam. Minden félből tölcsért tekertem, amit tűzőgéppel rögzítettem. A tölcsérek szélét laplyukasztóval végig kilyukasztottam, ebbe fűztem az igény szerinti hosszúságú kötöző szalagot. Sablon alapján ceruzával csillagokat rajzoltam az aranyszínű kartonra, kivágtam, és az alkoholos filccel megszámoztam őket. Ragasztóval a csillagokat a tölcsérekre erősítettem és felakasztottam őket.

És ami belekerül:

  • 4 részes elemes – mágneses kisvonat
  • 6-os kisautókészlet
  • csizma alakú kulcstartó
  • pici baba
  • micimackós nyomda 3db-os
  • gumifigurákban lévő fürdőhab 3 db
  • micimackós matricák
  • felhúzhatós – sétálós Stich csillagkutya
  • egy sokágú gumis izé, a végein csörgős műanyag és ha megütöm villog…
  • mágneses öltöztető babák, amivel a hűtőn tud majd játszani /saját készítés/
  • műanyag gyümölcsök és zöldségek (mivel nem fér bele, így kis cetlire írtam, és azt raktam bele)
  • a 6.-aiba pénztárgép Kyra baba fényképes pénzzel (Kyra-pénz)
  • a 24.-ibe pedig egy bababolt házikó, persze ez is cetlin
  • egyetlen egyben pedig pilóta keksz van

a-monica"


 

Dortje, az egyik törzsolvasónk küldte a következő levelet és helytakarékos megoldási ötletet:

"Sziasztok!

Csatolva küldöm az elkészült zsákokat. Bár az ötletparádéban volt hasonló, tavaly a barátnőmnél láttam ilyet, és nagyon megtetszett. Nincsenek rajta számok, mert a két éves fiamnak felesleges, majd mindig választ egyet. Úgyis az a lényeg, hogy érezze, hogy múlnak a napok, és lássa mennyi van még hátra. A csipeszes megoldást viszont az ötletparádéból vettem, így legalább jól ki tudjuk használni a galériánkat, máshol úgysincs egy talpalatnyi hely.

A zsákok négyféle anyagból ötféle méretben készültek, az összes anyag-párosítás megtalálható. Kissé monoton volt megvarrni őket, de reményeim szerint jövőre és utána is felhasználhatjuk majd... 

A képen látszik, hogy elég üresen lógnak, de lesz majd bennük :
4-ben nyomda (a legújabb kedvenc), 2-ben lufi, 3-ban kép puzzle-nak négyrét felvágva Guidóról, Piróról, és Villám McQueenről (ld Verdák), 1-ben kép az Őrmesterről (Verdák megint), 1-ben Thomasos matrica, 1-ben müzli szelet, 3-ban mézeskalács,1-ben egy téli fagyi, 1-ben Balaton szelet, 4-ben szaloncukor, 3-ban mandarinra beváltható kupon. 

Persze a változtatás jogát fenntartom, hiszen még van két hét, de a terv most ez...

Dortje"

 


Most pedig Hajnalom adventi manói jönnek, akik nemcsak finomságokat rejtenek a gyerkőcöknek, hanem más funkciójuk is van. Hogy mi, arról így írt nekünk kreatív Olvasónk:

"Szia!

Továbbra is csendes, de lelkes olvasója vagyok a blognak és örömmel láttam meg a "mi manóink" nagytestvérét az oldalatokon. Évekkel ezelőtt (2006) varrtam meg a gyerekeimnek, azóta is minden évben izgatottan várják, hogy végre lekerüljenek ismét a padlásról és lehessen kutakodni a zsebeikben. Tudom, a blogon bemutatott manónak szebb anyagai vannak, de én csak kézzel tudok varrni, géppel nem, így számomra fontos szempont, hogy ne kelljen külön beszegnem az anyagot, emiatt polárral dolgozom, ami kevésbé mutatós. Viszont puha és ölelnivaló darabok lettek, akik decemberben éjjeli alvótárssá is avanzsálnak.

Hajnalom"

 

JolikaM is előrukkolt egy szuper naptárral, de szinte csodálkoztunk is volna, ha nem teszi, hiszen lassan számára is külön taget kell létesítenünk:

"Sziasztok!

Itt küldöm a mi adventi naptárunkat. A zsebekben apró ajándékok lesznek és egy-egy dísz, amit a fán lévő gombokra lehet akasztani. (Hú de utáltam felvarrni a több mint 40 gombot.) Nálunk mostanság a Barbie az isten, úgyhogy főleg ahhoz való apró kiegészítők (cipők, ékszerek, kisebb ruhák) lesznek a zsebekben.

Az alsó részen gumival szűkített karácsonyi mintás zsákok vannak, amikre a napokat aranyszállal cikk-cakkoztam rá. A felső részen filcből készült a karácsonyfa, amire a girlandok szintén aranyszállal vannak ráhímezve. Gombok díszítik, és egyben ezekre lehet a díszeket is felakasztani.

Üdv

jolikaM"


 


És végül utolsó versenyzőnk, Csillagboris pályaműve következik, természetes alapanyagokból, olyan működési elvvel, amely még a legtürelmetlenebb gyereken is kifoghat. De hagyjuk is, hogy Ő mutassa be:

"Sziasztok!

Sok adventi naptárat nézegettem az utóbbi időben, ezekből állt össze az ötlet. Az alapja zsákvászon, amelyre tarka anyagokból varrtam angyalokat, illetve szíveket, azokra pedig 1-1 gombot. A gombokra lesznek felkötve a zöld zsákocskák.

 Mivel a lányok még kicsik, a számokat nem ismerik, és az önuralmuk sem akkora, hogy kibírják, hogy ne egyszerre nyissák ki az összes csomagot, ezért hozzánk minden este "el fog látogatni az angyal". Mindig más zsebbe rejti majd a meglepetést (meg kell keresni, éppen melyikbe), amit aztán leveszünk a naptárról.

A tatyókba felváltva kerülnek majd sk készített ujjbábok (ezek szabásmintája Antalné Szathmáry Ilona: Textilmunkák, bőrmunkák c könyvéből származik), és aszalt gyümölcs, mivel a bábozás és a nassolás központi jelentőségű a gyerekeim életében.

Csillagboris"
 

 

Végül pedig itt az ideje, hogy induljon a szavazás! Melyik adventinaptár tetszett a legjobban? Ki nyerje a Fázós Mackót Figurkától? Nem irigyeljük a válaszadókat, nehéz lesz választani!

3 komment

Címkék: pályázat nyeremény üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr901542677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2009.11.23. 19:15:56

Hú, de jó! Kösz a megtiszteltetést, nem is gondoltam, hogy van ilyen nyeremény. Egyik naptár szebb mint a másik, nagyon profi cuccokat varrtatok!

buboreek 2009.11.23. 22:38:10

Épp ma láttam valahol ezt a karácsonyfát naponta díszítős ádventi naptárt. Jövőre ilyen lesz nálunk is. ;o)))

Addig meg hajrá mindenki! :o)

ragdoll 2009.11.24. 11:16:07

Bizony nincs könnyű dolgunk, szebbnél szebbek, és mind nagyon ötletes és ügyes! :)
süti beállítások módosítása