Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hideglelős McDonald's

2009.11.23. 14:55 zaphodbb

Csodáljátok meg velem együtt a McDonald's egyik nemrégiben megnyílt indiai éttermének reklámját. Kicsi, aranyos, baba Ronald akart ő lenni, mert baba, meg újszülött, mint az új éttermük, értitek, na.

Az alapötlet még nem is lenne annyira rossz, csak a kivitelezés sikerült egy csöppet hideglelősre. Nekem határozottan Chuky jut róla eszembe, az a gyilkolászós baba, de biztos csak a vörös haja meg a szemöldöke miatt. Mindenesetre nem szívesen nézném ezt a plakátot a falamon, az tuti.

Indítottam még egy versenyzőt a feláll-a-hátamon-a-szőr kategóriában a McDonald's alomból, Ausztriából, méghozzá egy másik babásat, ha már gyerek témájú blog vagyunk. Ezen a képen, mint azt ti is jól megszemlélhetitek, a baba egy hamburgerből szopik.

Ez mondjuk még akár felfogható lenne viccesen is, mert ebben a kontextusban a McDonald's a mi anyánk, aki táplál minket, de azért valljuk be, kicsit erős ez a megközelítés. Bár a lényeget mindkét reklámmal elérték: beszélnek, beszélünk róluk, így a reklám ült.

Forrás: Baby Ronald: Leo Burnett; McDonald's feed: CCP HEYE

4 komment

Címkék: reklám kép baba kreativ abszurdisztán étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr771541643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.11.23. 16:34:30

Gusztustalan. (De jó kis társadalomkritika..) Mellesleg számomra a nagy bohóc is hideglelős..

vkorsi 2009.11.23. 17:03:46

uhhh
ronald amúgy is kicsit az IT rémére hajaz... így meg végképp

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2009.11.23. 19:17:26

Hmmm. Épp a napokban olvastam egy a globalizálódó Indiáról szóló könyvet. És akkor azon filóztam, vajon megérné-e Indiában McDonald's-ot működtetni.

Ugyebár a marhahús a hinduk miatt kilőve, a sertés sem egy nagy biznisz, mivel ezzel egyidejűleg a világ egyik legnagyobb mohamedán állama, másrészről a vegetainaizmus sem olyan ritka arrafelé...

A Meki bohóc alapból is egy elcseszett figura, szerintem a baba se lett rosszabb, mint az eredeti.

ragdoll 2009.11.24. 11:27:59

Szerintem nagy hiba ebbe belevenni a gyerekeket. Nekem annyi jön le a képekről, hogy "már a babák is mekit esznek!", de semmiképpen nem egy új üzlet megnyitása. Kitalálhattak volna valami jobbat...
süti beállítások módosítása