Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Vége az ablakon kibámulásnak

2009.11.24. 14:07 zaphodbb

Tanuláshoz, munkához, bármilyen koncentrációt igénylő feladathoz nyugalom kell. A környezetünk teljes kizárásával fokozottan oda tudunk figyelni, jobban fókuszálunk, amivel a hatékonyságunk is nő. Ez az alapelve a GamFratesi által tervezett Rewrite Desk elnevezésű íróasztalnak. Az ötlet remek, a kivitelezés gyönyörű, nem véletlenül söpörte be a Denmark’s Walk the Plank Award 2009 díját és állították ki a The Danish Museum of Art and Designban.

A lényeg az, hogy olyan barlangban üldögélős érzete lesz az asztalnál az embernek, így elszeparálva magát az őt körbevevő ingerektől, növekedik a koncentrációs képessége és tud az adott feladatra maximálisan összpontosítani. Nekem bejön, elfogadnám magamnak is és a lányoknak is nagyobb korukban. Nem lenne itt munka és tanulás közben bambulászás, kérem. Mondjuk, természetes fény se sok, affene, ezt az egy hátrányát el kell ismernem.

Forrás: GamFratesi

2 komment

Címkék: design gyerek szülő asztal iskola praktikus idea gyerekszoba íróasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr71541723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kancellar 2009.11.24. 15:48:21

Én kb 5 perc után becsavarodnék, a térlátásom leszűkülne és bezárva érezném magam. Egy gyerek peid mellette is kikucskálna.

jidele 2009.11.24. 17:42:03

vmint megvan az az előnye is, hogy a kíváncsi tekintetek elől rejtve marad a matekkönyv alatt bujkáló szerelmes regény :D
süti beállítások módosítása