Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Matricázás magyar módra

2009.11.26. 09:39 felhasznalo

Sokszor dicsőítettük már itt a blogon a falmatricák létezését, hiszen segítségükkel pillanatok alatt, minimális kézügyesség hiányában is fantasztikus hangulatot csempészhetünk egy-egy enteriőrbe, esetünkben a gyerekszobába. Ráadásul ennél olcsóbban és egyszerűbben nem alakíthatjuk át a gyerekszobát a növekvő csemete változó igényeinek és ízlésének megfelelően.

Persze, falmatricákból is kapni jót, jobbat és kevésbé jót. Giccseset, és igazán ízléseset is. Jó minőségűt és olyat, ami még akkor is leesik a falról, ha szöggel rákalapáljuk. Egy biztos, a StickItnél csak olyanokat láttunk, amiket mi magunk is örömmel tapasztanánk fel a gyerekszoba – meg minden egyéb helység – falára.

Vannak itt matricák kicsiknek és nagyoknak. Nagyoknak – értsd, a kamaszoknak – például a klasszikus Space Game figurák, nagyon menő mostanában a retró, nekik meg tökéletesen elképzelhetetlen, hogy egykor egy magnókazettáról játszottuk be a gépbe a programot. Sőt, lassan már a magnókazetta egykori létét is megkérdőjelezik. Ám a figurák, a pixeles kis alakok klasszikussá váltak, kár, hogy a hangot nem lehet a falra ragasztani, én a pittyegésüket imádtam a legjobban.

De kamaszoknak ajánljuk a gördeszkás és bringás matricákat is, netán az anime kollekcióból vagy a hírességek közül is válogathatunk, hátha nemcsak a lakáson kívül találkozik így a gyerek a haverokkal. Mert ha menő a szobája, arra tuti, hogy a többiek is kíváncsiak, és a kamaszoknál ugye még akkor sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy nem csinálnak hülyeséget, ha otthon vannak, de azért mégiscsak kevesebb rá az esély. Hogy azt már ne is említsük, mennyire hálás – igen, jól olvassátok, egy tini is tud ám hálás lenni – a gyerek, ha a szülők olykor az ő ízlését is hajlandóak figyelembe venni. Ez pedig hosszú távon a mi malmunkra hajtja ám a vizet.

De ne csak a kamaszokról beszéljünk, hiszen a blog olvasói táborának általában még azért kisebb a gyereke. A legkisebbekre egyszerű és letisztult, de nagyon karakteres formákkal gondoltak a SitckIt-nél, ilyenek a felhők, a bárányok – no, ők meg az én gyengéim, hasonlóan zaphodbb baglyaihoz -, a csodaszép, elegáns pillangók, és a kedves kis halacskák. Biztos vagyok benne, hogy ha anno teleragasztgattam volna ezekkel a bumfordi halakkal a fürdőszobát, megúsztam volna néhány visítós, úristen-kipottyantom-a-kezemből-a-gyereket fürdetést. Na, majd a következőnél.

A már magukat kifejezni kívánó gyerekeknek is van itt alternatíva: a krétával rajzolható matricák. A legegyszerűbbet a gyerek íróasztala fölé tenném, amúgy faliújságszerűen, írnám is rá mindennap, hogy Csók: Anyu. De jó hasznát vettem volna egy elefántnak vagy orrszarvúnak is, mikor a gyerek közvetlenül a mandulaműtéte után, a történtek feldolgozásaképpen bacilusokkal dekorálta ki a lakás összes falát. Mondjuk, ő zsírkrétát használt, szép színeseket. Ám ha lett volna egy elefánt a falon, lehetett volna az ő torkába rajzolni a fránya gyulladást okozókat, aztán, ha már aktualitását vesztette a dolog, simán letörölhettük volna. Így meg csak egy újabb festéssel tüntethettük el a mi kis pingálózsenink lelki sebeinek nyomait.

A kedvencem azonban a Lajka kutyás matrica. Amikor először hallottam, hogy az ember előtt egy kutya járt az űrben, egészen elképesztő dolognak találtam, és valami hasonló kép jelent meg lelki szemeim előtt, mint amit a matrica ábrázol.

Összeségében a StickIt kínálatában mindenki találhat az ízlésének és igényeinek megfelelő matricát. Megkockáztatom: karácsonyi ajándéknak is kitűnőek, szerintem egy kamaszfiú jobban örül egy matricának, mint egy újabb pár remek és praktikus zokninak. Az árak sem verik a csillagokat, és minden matrica többféle méretben, illetve színben is kapható - csak hogy mindenki megtalálja a szoba méretéhez és hangulatához leginkább illőt. A felhelyezéshez biztosítanak simitót, a rajzolhatós matricákhoz pedig még kréta is jár. A honlapon pedig kipróbálhatjátok azt is, hogy a kiválasztott matrica a falszínhez milyen színben illik a legjobban.

Jaj, és el ne feledjem: karácsonyi témájú dekormatricákat is láttam náluk. Rénszarvas húzta szánt és gyönyörű hópelyheket, amiket akár az ablakra is fel lehet tenni, hogy még varázslatosabb legyen az ünnepig tartó várakozás!

Forrás: StickIt

Szólj hozzá!

Címkék: design üzlet gyerek ünnep szülő bemutató praktikus kreativ fal idea kamasz gyerekszoba hellókarácsony dekor falmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr551552651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása