Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hű, ez nagyon baba!

2009.12.09. 10:14 felhasznalo

Szerkesztőségileg oda vagyunk a skandináv designért, legyen szó bútorról, kiegészítőkről, ruhákról, mindegy, csak olyan dolgokat tudnak készíteni, amitől az áll a padlón koppan, a nyáltermelés pedig durván fokozódik. Nem tudni, vajon mit tudnak ők, ami ezt váltja ki belőlünk, gyanítom, hogy a sok hideg és a szürkeség valami olyan alapvető őrültséget okoz náluk, aminek nem lehet ellenállni. A lényeg mindenesetre az, hogy bármilyen skandináv cuccot lásson is az ember, abból valami olyan végtelen jókedv – mondhatnám csuhajkodás – árad, hogy önkéntelenül is fültől-fülig szalad a szánk.

A skandinávok ráadásul legalább annyira odavannak a retró utánérzésért – mit utánérzés, náluk él a retró -, mint mi, akiknek ezek a minták, színek uralták a gyerekkorunkat. Éppen ezért azonnal heves nosztalgia tör rám, ahányszor csak meglátom őket, plusz megkörnyékez még az az érzés is, hogy ennél tutibb cuccokat szülő gyereknek nem is szerezhet.

Tobzódásom egyik kedvenc helyszíne a Hűdebaba.hu oldala, ahol a kedvenc skandináv márkáim legjobb darabjai találhatók. Például most kezdték forgalmazni a Duns ruháit, és milyen jól tették, mert mennyit vesztettek volna a magyar kisfiúk például az Apró dolgok póló nélkül.

Ha most lenne babám, tuti, hogy azonnal beszereznék neki karácsonyi ajándékként egyet a Duns gombás kollekciójából, tündéri, vidám darabok ezek, talán még üvölteni sem lenne kedve benne. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy 100 százalék biopamut anyagból készült, ami jó a baba bőrének és az anyatermészetnek is, akinek mostanság elkél bizony a segítség.

Számtalan biopamut ruhát találtam még az oldalon az Urban Elk-től is: van itt ennivalóan kackiás bajszú, rettenthetetlen oroszlán a kisfickóknak és cukorfalat katicás fehérnemű együttes a kisasszonykáknak. Utóbbi egyébként hasonló addikciót képes kiváltani belőlem, mint zaphodbb-ből a baglyok – katicát minden gyerekre!

Vagy vessünk csak egy pillantást a Plastisocks vidám, élénk színeire, pillanatok alatt visszacsempészik a nyarat és a jókedvet még a leghidegebb téli reggelekbe is. A citromos body jó példa erre, de ott a kedvenc mintám, a cseresznye is.

Hasonló hatással bír rám az IdaT is: szerintem lehetetlen ellenállni egy vigyorgó manófejnek egy pelenkába csomagolt popón, de hasonlóképpen vonzódást kelt bennem a vizilovas fürdőruha is – jövőre is lesz még nyár, idejében el kell kezdeni készülni rá! De addig lesz még tavasz is, amikor egy jó gumicsizma elengedhetetlen a gondtalan pocsolyában ugráláshoz.

 

Ha pedig pelenka és popó, akkor ezt nézzétek meg: zseniális pelenkavédő nadrágok a Snoffs Designtól a nem teljesen komplett szülők csemetéinek. Egy kis hangyásság és tüzesség sosem árt!

És nemcsak ruhákat találhattok az oldalon, vannak itt különféle kiegészítők is. Például az Elodie Details remekbe szabott cumijai, cumisüvegei és itatópoharai, valamint a végtelenül praktikus előkék, de nem ám a megszokott béka-halacska-kismaci mintával. Hanem folkos-retrós pávamintával – idén különösen trendi -, fiús terepmintával, lányos koronával és szerencsét hozó lóherékkel.

Ha pedig még csak várnám azt a babát, örülnék, ha Karácsonyra valamelyik drága jó rokon egy puha és finom, lázadósan elegáns Elodie Details takaróval állítana be. Mindig azt tenném a kicsire, ha sétálni indulnánk a babakocsival.

Persze, azt se bánnám, ha az IdaT harisnyáján is ott vigyorgó babafejekkel díszített étkészlettel lepnének meg, hamar eltelik az az első pár hónap, és mennyire jó lehet mosolyokat lesve enni!

És ami még nagyon jó ebben az oldalban, hogy az ország bármelyik részére szállítanak, egységes áron. Aki pedig velem együtt beleszeretett ezekbe a zseniális, egyedi és különleges babacuccokba, az rendeljen most, mert a Gyerekszoba Olvasóinak karácsonyig kedvezmény jár: aki a rendelésnél a megjegyzés rovatba beírja, hogy „Nagyon baba!”, 10 százalék kedvezményt kap a termékek árából.

Forrás: Hűdebaba.hu

3 komment

Címkék: design játék gyerek ajándék praktikus baba úton étkezés textil hellókarácsony csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr861584438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.12.09. 12:15:29

hű, köszi, eltettem könyvjelzőbe!!!
tök jó, hogy itthon is van ilyen:D

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.12.09. 20:40:02

@Krizzta: Szerintem is, imááááádjuk a skandinávokat! Mennyire jó, hogy nem az ügyülibügyüli cuccokat kultiválják, amivel tömve van a net és a boltok.:) Használd ki, mert csak karácsonyig lesz az akció!

ragdoll 2009.12.10. 11:18:54

Nagyon szuper, köszönet érte! :)
süti beállítások módosítása