Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Így húzunk mi!

2010.01.06. 14:48 felhasznalo

Amikor én még kislány voltam - nananananaaaaa -, volt dömper, meg talicska, meg babakocsi is. A dömperen imádtuk húzni egymást az öcsémmel, a talicskával is számtalanszor borítottuk egymást csupa jó kedélyből a csalános árokba, de a babakocsi sem csak a műanyag utánzatoknak volt fenntartva. Abban még a kutya is kénytelen volt gyereket játszani, nem volt más választása.

Persze, nekünk még a legtöbb játékunk műanyag volt - a dömper fullra, a babakocsi is részleteiben, a talicska meg fémből, az megúszta -, de ez akkoriban senkit sem érdekelt, mit tudtunk még akkor a környezetvédelemről meg a káros anyagokról. Semmit, és hozzánk hasonlóan a szüleink sem.

Ma már bezzeg semmiképp sem elhanyagolható szempont egy játék kiválasztásánál, hogy vajon mennyire környezetbarát, és milyen káros anyagokat használtak a gyártása során - utóbbi azért is lényeges, mert ezen anyagok jórésze nemcsak a környezetet, de a gyereket is károsíthatja.

Scot Herbst éppen ezért olyan anyagokból tervezte meg a Kaiku - japánul növekedés - játékszereket, amelyekben nincs formaldehid, semmilyen káros anyag, még a festékek is teljesen veszélytelenek. Emellett persze törekedett arra is, hogy csupa-csupa időtálló anyaggal dolgozzon, ennek köszönhetően a Kaiku kézzel készített, húzható és tolható kiskocsijai és babakocsija valószínűleg a mostani gazdáik gyerekeinek - és azok gyerekeinek - is sok örömet fognak nyújtani.

A design előtt pedig személy szerint leborulok: nagyon egyszerűek, nagyon modernek, mégis, már kinézetükben is játékos darabok ezek. Manapság egyértelműen csúcsszupernek számítanak - gondolom, árban is, de erről szerencsére nincs infónk -, de szerintem húsz év múlva is vígan vállalhatók maradnak. Addig pedig még mennyi gyerek és mennyi kincs utazhat bennük... 

 

Forrás: Kaiku Design

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek babakocsi kert úton jármű öko csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr771602841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása