Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Művészet vagy horror?

2010.05.12. 14:25 zaphodbb

Alapvetően nagy rajongója vagyok a dark, gót művészetnek és életérzésnek, még az is belefér legtöbbször, hogy gyerekeket keverjenek bele egy-egy ilyen horrorisztikusnak tűnő kezdeményezésbe, mert értem én, hogy a gyermeki ártatlansággal szembeállított kontraszt miatt ütősebb lesz a végeredmény.

Most azonban Zhang Peng képeiről nem tudom eldönteni, hogy merre dőljön a mérleg nyelve: elfogadható még, hogy ez művészet, a betegebbik fajtából, amibe belefér minden vagy már inkább horror és sajnáljam a kislányt és a lelkivilágát? A hátamon feláll  a szőr ezektől a képektől, közben mégis zseniális kompozíciókat látok bennük. Szerintetek?

A linket köszi SzuperApunak.

Forrás: Uno de los Nuestros

9 komment

Címkék: kép gyerek művészet dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr551963672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.12. 15:09:26

Hát ez rettenetesen beteg. Meg zseniális.
(ilyenkor azért mindig kicsit bízom benne, hogy a képeken szereplő gyerek nem érzékeli, mi lesz az egészből).

Zsuzska4 2010.05.12. 15:24:08

Döbbenetesen rettenetes. Szerintem ez már rezegteti a lécet a gyalázat és a gyermekkínzás szintjén. Luna, a gyerek pontosan tudja, mi történik vele! Szegény, kíváncsi lennék, az anyjára? Vajon csak a gázsi érdekelte? Ilyenkor hol vannak a gyermekvédelmiesek? Szomorú lettem...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.05.12. 15:44:15

Én még abban sem vagyok biztos, hogy ezek valódi gyerekről készült fotók-e... Nekem kicsit grafikusnak tűnik az egész, de cáfoljon meg, aki ért hozzá.

Bibécske 2010.05.12. 16:13:11

Megdöbbentett:O meg az is, hogy ilyet engednek:O
Szerintem igazi gyerek van a képeken. És hihetetlen.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.12. 16:43:58

@Zsuzska4: Már nem úgy értem, hogy az egész díszlet körülötte, minden vérfoltot imitáló izé meg rajta van, és remélem nem érti, hanem, hogy nem feltétlenül látott mindent, mindenhogy, és valószínüleg a végeredményt sem. (Ezeket ügyesen meg szokták oldani azért, ha akarják.)Ha egyátalán igazi ugye.
Anyukám azért én is elgondolkodtam, de főleg azért, mert nem szívesen látnám viszont a gyerekem ilyen képen. Viszont azt, hogy fotózás közben ne tudja, mi lesz belőle, azt biztosan meg lehet csinálni.

AnnaPanni 2010.05.12. 20:13:55

Is-is szerintem. A gyerek akár még jól is szórakozhatott a fotózás közben, az ő lelkivilágát nem féltem. A fotósét inkább...
Az első kép nekem kicsit Witkin halu, de biztos csak a Velazquez kép miatt.

Pearly 2010.05.12. 21:09:58

Nu, elolvastam, miket írnak a belinkelt oldalon. Először is a fotós célja ezekkel a képekkel azt reprezentálni, hogyan torzítják el a szülői és egyéb elvárások a gyermeki ártatlanságot. Kifejezett törekszik rá, hogy az esztétikus kompozíciókban hangsúlyosan torz elemek legyenek. Az ide berakott képeken nem látszik, de az eredeti oldalon néhány képen egyértelműen eltorzított arányú gyerekek vannak. Ja, a szemeiket is digitálisan nagyobbítják meg, egyrészt hogy még ártatlanabb legyen a tekintetük, másrészt hogy jobban hasonlítsanak a nagyon népszerű manga figurákra.
Mindennek nem kell feltétlenül megváltoztatnia az ember véleményét, de talán jobban értelmezhetőek a képek így.

Saringer 2010.05.12. 22:06:18

Lehet, hogy a gyerek épp a fotózás előtt belezett ki egy macskát.:-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.05.12. 22:10:36

@Saringer: ÁÁÁÁ, ez fájt... (és eszembe jutott róla egy emlék, de erről inkább máskor.)
süti beállítások módosítása