Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy kaleidoszkóp ház

2010.05.19. 14:37 zaphodbb

Bár 2002 nem volt annyira régen, mégis az Egyszer volt rovatban a helye ennek a háznak, hiszen ez is a Museum of Childhood kiállításáról vándorol most ide, a blogra. Egy építész és egy fotóművész házasságából született a Kaleidoszkóp ház, ami babaház ugyan, de inkább művészet, mint játék.

Peter Wheelright, a házaspár építész tagja számtalan new york-i művész otthonát alakította, dizájnolta át, Laurie Simmon pedig világszerte ismert művész és fotós, aki gyakran ábrázol babaházakat a munkáiban. Egyik leghíresebb munkája egy női lábakon álló babaház, ez látható bal oldalt, de erre gondolom magatoktól is rájöttetek.

A Kaleidoszkóp ház bútorait külön ebbe a házba tervezték neves dizájnerek: az ebédlő berendezését Dakota Jackson, a nappali kanapéját Karim Rahid, a Nagy Nehéz Széket - legyen az bármelyiknek is neve - pedig Ron Arad rakta a házba. A család, aki a házat lakja, Wheelwright és Simmons, no meg persze a gyerekeik mintájára készült.

Még sok ilyet tudnék nézegetni.

Forrás: Museum of Chlidhood

Szólj hozzá!

Címkék: művészet babaház egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr232014067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása