Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tégla és vakolat helyett LEGO

2010.06.08. 09:44 zaphodbb

Mindenheti LEGO lesz lassan rovatunk címe, ha így folytatom, pedig nem keresem, hanem tényleg valahogy mindig rámtalálnak a LEGO-s művészeti projektek. Lehet, hogy most lett divat igazán de az is lehet, hogy csak nekem lett rá jobban szemem.

Most is egy olyan 2007 óta tartó kezdeményezésről adok hírt, ami nekem nagyon bejön és bár jönne vele a művész, Jan Vormann, Budapestre is. Itt is lenne dolga bőven, szívesen vállalnám a feladatot, hogy elirányítsam. Hogy miért kell elirányítani és hová?

A projekt egy Bocchignano nevű olasz városkából indul, ahol egy művészeti fesztivál keretében házak foltozására adta fejét Vormann, de nem téglával és vakolattal, hanem LEGO kockákkal tömte be a lukakat. Ebből lett az, hogy azóta is a világot járva, felbukkan mindenféle földrészeken, mindenféle országokban, városokban és keres, majd toldoz-foldoz arra érdemes házakat. 

Az útját és foltozásait kísérő történetek teszik ezt az egészet még izgalmasabbá és adják meg a kezdeményezés szépségét. Berlinben például az arra sétálók álltak meg és segítettek neki a második világháború lyukak betömésében, míg Belgrádban eléggé kinézték a LEGO-s embert, nem fogadták tárt karokkal. Svájcban, Zürichben kifejezetten nehéz dolga volt, hisz alig talált befoltozni-való lyukat, ám Quitoban, Ecuadorban annyira sok volt, hogy a helyiek szinte szétszedték, miközben mutogatták, hogy hol és melyik lyukat tömje be a LEGO-ival.

Mostanra lassan mozgalommá növi ki magát a projekt, ugyanis világszerte csatlakoznak lelkes önkéntesek és saját városuk szebbé, különlegesebbé tételének érdekében foltozgatják a saját LEGO kockáikkal a házakat, amit lefotóznak és elküldenek Vormannak, aki kiteszi a Dispatchers honlapra. Csatlakozni kellene, tetszene a lányaimnak is, úgy sejtem, összelegozni egy pár házat az Andrássy úton.

Forrás: Dispatchwork

9 komment

Címkék: lego művészet dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr522061942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diktatorikus kleptokrácia 2010.06.08. 11:23:32

zseni :) a nyíregyházi lego-gyárban gyártott duplo elemek passzolnának a hazai lukakhoz.
kátyúhoz, költségvetéshez esetleg valami megoldás?

broom 2010.06.08. 11:41:00

berlinben a múzeumsziget melletti épületen (könyvtár?) tavaly rengeteg ilyen volt, iszonyú jó ötlet

Kobak77 2010.06.08. 11:55:25

@Hiissaa: hazai kátyúkhoz inkább a quatro! Vagy még az is kicsi :).

Fittipaldi 2010.06.08. 12:01:33

ez kurvaronda.
Viszont normál tégla méretű, fehér, műanyag legoszerű építőanyagnak lenne értelme.

Friedmann Juci 2010.06.08. 12:32:02

nagyonjó.
itthon kilopkodná az intelligensebb fajtája, hogy aztán egy sarokkal odébb eldobhassa.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.08. 12:44:55

jaj csak ne adjunk tippeket a politikusoknak! még a végén tendert írnának ki LEGO-ra is, megveszenk 3 milliárdért 4 doboznyit, amiből 2-t használnának fel, 12 hónap kemény munka árán, csúszással együtt!

erdomester2 2010.06.08. 13:34:20

ez a csávó nem csak hülye hanem szépérzéke sincs. Én biztos kilopnám amit meglátok, jobban mutat otthon a dobozban.

azbeszt+b (törölt) 2010.06.08. 13:53:26

jópofa, de azért rávernék egy akkorát a kezére, ha meglátnám, ahogy mondjuk egy pár száz éves épület falát tömködi be legóval.
süti beállítások módosítása