Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Depis pszichobabák

2010.06.09. 09:39 zaphodbb

Kissé depresszívek az alant látható babák, de legalábbis nem nevezhető szokványos babaarc kifejezésnek, ami az arcukra van írva. Inkább az jut eszembe, hogy szenvednek, mint a kutya. És tényleg, van szomorú kutyájuk is, úgyhogy egy nagy, boldogtalan, érfelvágós családot kutyástul, mindenestül össze lehet rakni belőle. Aztán a gyerek sírva játszhat a kis pszicho-babáival.

Igazából engem, mint felnőttet elbűvöltek, magamnak szeretnék egy kollekciót simán, de nem vagyok meggyőzve, hogy a gyereknek nagy mennyiségben kellene ennyi szomorú fejet látnia maga körül. Jó, hát lehet egy depis, fekete-fehér babája, mert az élet nem csak játék és mese, nem baj, ha ezt megtanulja mihamarabb, de azért szomorúságból is megárt a sok lelkibékeileg, ugye.

Portugáliából, Lisszabonból valók ezek a szomorúságos teremtmények, Chocha Dolls a nevük, és Carla Valverde designer készíti őket a saját két kezével. Emiatt nincs két egyforma köztük, sem külsőre, sem belsőre, ami kiül az arcukra. Mindenesetre ezeket a babákat szeretni kell, és az empatikus készség kialakulásában is segítségünkre lehet. Ez utóbbi esetben sok felnőttnek is szeretnék adni belőlük.

Forrás: Flickr.com - Chocha dolls collection

3 komment

Címkék: design játék gyerek baba textil sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr902062763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbiska · http://borokazselyke.blogspot.com/ 2010.06.09. 10:37:13

A második kép az Addams familyre hajaz :)
Emosoknak elsőrangú ajándák!

Szegény varrónő... nem lehet túl boldog.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.06.09. 17:01:42

Lisbonból? vagy inkább Lisszabonnbol? :)

bocs a kotozkodesert.

A portugaloknak nem lehet egyebkent valami boldog gyerekkora, mert a portugal mesekonyvek illusztracioi is hajmeresztoen depressziosak. A szinek, a formak, az egesz. Nem lehet jo.

csípős csirkeszárny 2010.06.09. 23:26:54

Én találtam egy mosolygósat, mit nyertem?
süti beállítások módosítása