Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Étel a szemnek

2010.06.21. 14:36 zaphodbb

Bár nálunk még nem annyira elterjedt, hogy a gyerek dobozban vigye magával az ebédjét, mint mondjuk Amerikában és kb. mindenhol máshol, de legalábbis Japánban tuti, azért én megmutatom, hogy még az ebédből is lehet művészi remeket készíteni.

Japánban ugyanis az anyák nem simán belapátolják a dobozba a tápot a kölköknek, hanem van az úgynevezett Bento ebéd-doboz művészet, aminek annyi az alapszabálya, hogy fele részben rizst kell elrendezni, másik felébe pedig a kiegészítő kajákat a dobozban úgy, hogy az valami figuratív, egy tematika köré rendezett képet adjon ki.

Mennyire jó lehet már kinyitni az ebédes dobozt így, hogy nem csak a gyomor várja, de a szem is gyönyörködik a tartalmában! Én bírnám, ha az én dobozaim így néznének ki. Jelenleg határozottan japán gyerek szeretnék lenni, főleg ebédidőben.

Forrás: Hongkiat

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya művészet kreativ étkezés tálalás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr172090712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása