Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Relatív LEGO

2010.07.09. 09:37 zaphodbb

Az alant látható képeket jó eséllyel mindenki ismeri, legalább annyira, mint eddig én is, hogy "ja, ezt már láttam, hát persze, ez az a... ööö... itt van a nyelvem hegyén ki is csinálta...". Így most jöjjön egy kis áttekintés, ki is volt M.C. Escher, akinek a képeit LEGO-ból megépítette Andrew Lipson és Daniel Shiu, akik önmagukat hivatásos geeknek nevezik és ezt az Echser projektet pedig a geek art kategória létrehozásának szánták.

Maurits Cornelis Escher holland művész volt, aki fametszetein és kőnyomatain leginkább lehetetlen építményeket vagy olyan kapcsolódó geometriai formákat ábrázolt, melyek fokozatosan teljesen más alakot öltenek. Nos, ezeket a csöppet sem egyszerű, sőt, rendkívül bonyolultnak tűnő ábrázolásokat építették meg LEGO-ból a hivatásos geekek, de azért azt tisztázták, hogy fotóilag manipulálták némelyiket, hogy az eredeti képet kapják. Az eredmény így is, úgy is lenyűgöző.

A linket köszi kedvenc tapir barátomnak.

M.C. Escher: Balcony (1945)

M.C. Escher: Belvedere (1958)

M.C. Escher: Ascending and Descending

M.C. Escher: Relativity (1953)

M.C. Escher: Waterfall (1961)

Forrás: Andrew Lipson

Szólj hozzá!

Címkék: játék lego művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1002130094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása