Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Lépcsők helyett

2010.08.30. 09:31 felhasznalo

Ha emeletes háza, lakása van az embernek, az bizony nem túl gyerekbarát: az apró tappancsokkal nemcsak fárasztóbb a le- és feljárás a lépcsőkön, de sokszor biztonsági szempontból sem a legtutibb. És persze, hogy a korláton való csúszkálás bizonyul előbb-utóbb a legjobb mókának. De nem a szülőknek.

De ha már csúszkálás, akkor miért ne lehetne a lépcsők mellett - vagy helyett - csúszda a házban? Így nemcsak a közlekedést könnyíthetjük meg a kölköknek legalább az alsó szint felé, de az is biztos, hogy némileg kisebb lesz a mindennapos kilométerhiányuk. Ami, ugye, szintúgy nem egy utolsó szempont.

A lakásban-házban elhelyezett csúszdára most mutatunk pár példát, szerintem zseniálisak egytől-egyig, szívest-örömest csúsznék én is rajtuk, mondjuk a szennyes ruhával a kezemben.

Elsőként álljon itt egy fából készült, csigalépcső mellett húzódó csúszda, amellyel csupán egyetlen gondom van: szerintem nem elég magas az oldalfala. 

De ezt a problémát a második, mahagóniból készült példányon már megoldották, itt bizony biztonságos oldalfalak mellett csúszhat a család apraja-nagyja. Ráadásul a csúszdát végig ellátták világítással is, így aztán Scott Jones, a hangrögzítő-mogul és családja még sötétben sem töri össze magát, ha az indianapolisi házban csúszkálni támad kedvük.

Az egyik kedvencem egy környezettudatos építész, Alex Michaelis házában szerez csodás perceket a gyerekeknek: a minimál stílust kedvelő úriember nyilván figyelembe vette a gyerekek kívánságait is az egyébként föld alá épült ház kialakításánál. Így lett a csúszda mellé mászófal, játszóterasz és játszószoba, csocsóasztal és gyerekekre méretezett medence is. Örökbe fogadhatnának engem is...

És végül egy példa Indonéziából, az Aboday építészcég portfoliójából. Három kisfiú örülhet szüleik indusztriál stílusú otthonában ennek a hatalmas,betonból készült csúszdának. Különlegessége, hogy a ház frontjának síkját is megtöri egy hatalmas kanyarral. Reggel csak kilépnek pizsamában a szobájukból, és zsupsz, már lent is vannak a reggeliért!

Azt hiszem, ha egyszer lesz házunk, csak építettünk bele egy csúszdát! 

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek játszótér épület idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr622253502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása