Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Síró, picsogó...

2010.09.01. 14:18 szuperapu

Kezdődik az iskola! Nálunk ma a nagylány konkrétan azt a bizonyos és oly sokat megénekelt első napot fogja eltölteni a nagybetűs élet előszobájában. Ez bizony akár heves érzelmi reakciókkal is járhat. Akár. Ahogy például Yin Jun sanghaji festő képein is látható.

Tudom persze, hogy ez akár szimbolikusan is értelmezhető lehetne, elvégre ezeken a képeken a Kínai Népi Demokratikus Köztársaság ifjú úttörői és katonái adnak teli torokból hangot elégedetlenségüknek, könnycsatornáiknak pedig szabad folyást, de ettől most eltekintenék. A lényeg hogy nagyon impresszíven adják vissza a festmények azt, ahogyan egyes gyerekek ragaszkodnak a megszokotthoz, vagy, ahogy kétségbeesnek az ismeretlentől. Biztos látni fogok hasonlóakat az elkövetkező napokban. És nem azért mert minden ötödik ember kínai…

Forrás: Siong Chin

Szólj hozzá!

Címkék: művészet iskola dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr582262760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása