Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szunya nappal szemben

2010.09.17. 08:14 felhasznalo

Gondolom, nem voltam egyedül azzal a problémával, hogy a nap állandó jelleggel a babakocsiban fekvő gyerek szemébe sütött mindennapi sétáinkon. Ez számomra egyfelől jó volt, mert a gyerek szemlecsukással védekezett a tűző sugarak ellen, amiből előbb-utóbb órás bebólintás lett, másfelől meg nem annyira, mert időnként azért előfordult, hogy üvöltve próbálta elkergetni az égitestet, persze, nem sok sikerrel.

Ezért aztán volt nálam mindig egy tetrapelenka, amit a babakocsi árnyékoló-kupolájára tettem - tényleg, van olyan árnyékoló, ami valóban árnyékol? -, de bármennyire is praktikus volt ez a megoldás, nem nevezném túlzottan esztétikusnak. De kit érdekel, legalább a gyerek nem vakult meg.

A fenti problémára ad egyszerű és hathatós megoldást a SnoozeShade, akik naná, hogy betömték ezt az eleddig üresen árválkodó piaci rést. Kétrétegű, légáteresztő sötétítőt kínálnak mindenféle formájú, márkájú babakocsihoz, amelyet tépőzárakkal lehet felcsatolni az aludni nem tudó ded fölé.

De nem furcsa egy kicsit, hogy az elsötétítés ebben az esetben teljes? Nekem ettől olyan érzésem van, mintha elfüggönyöznénk a gyereket a világtól, mint egyes országokban a csadorral a nőket, és akkor már mi értelme a sétának? Jó, tudom, hogy vásárolni és ügyeket intézni is kell.

Állítólag nemcsak a nap ellen, hanem alvás-nevelési célzattal is bevethető, de ez szerintem már csak belemagyarázás, ha az ember fontosnak tartja a napirendet, és nem akar engedni belőle, akkor úgyis otthon marad alvásidőben. Ti kiadnátok rá 20 fontnyi összeget?

Forrás: SnoozeShade

1 komment

Címkék: kiegészítő szülő anya apa alvás baba babakocsi úton textil

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr652302075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzsika 2010.09.17. 08:42:08

tuti nem :) én nem tetra pelenkát, hanem annak az óriás változatát használom e célból, az átlag kifogónál is nagyobb tetrát sikerült szerezni (meg ne kérdezzétek, hol :) van, és kész), elég nagy ahhoz, hogy a babakocsi vázához kössem, így nem fújja a szél a gyerek arcába... és biza így teljesen elfüggönyözöm a gyereket, tudja is, hogy ilyenkor alunni kell :) persze ritkán fordul ez elő, mert már lassan 2 éves.
süti beállítások módosítása