Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mese a kockákból

2010.10.12. 08:11 felhasznalo

Zseniális, már-már arcpirítóan egyszerű ötleten alapul ez a játék. És nemcsak a gyerekeink találják majd szórakoztatónak, de azok a szülők is, akiknek a fejből mesélés nem megy olyan könnyen, mint ahogy azt Vekerdy elképzeli. Mert a kockák segítségével nem lesz szükség mesekönyvre.

A Story Cubes gyakorlatilag kilenc dobókockából áll, amelyek oldalain egy-egy kép látható. A feladat roppant egyszerű: dobjunk a kockákkal, majd vágjunk bele, hogy "Egyszer volt, hol nem volt..." és kerekítsünk egy olyan mesét, amelybe beleszőttük mind a kilenc támpontot, vagyis képet.

A titok a gyártó oldala szerint csak annyi, hogy ne spirázzuk túl a dolgot: csak kezdjünk el beszélni-mesélni. A többi majd jön magától. És idővel talán már a kockákra sem lesz szükségünk, maximum akkor, ha a gyerek előkapja, hogy most Ő jön - Te meg hallgass!

Forrás: Rory's Story Cubes

1 komment

Címkék: játék könyv gyerek szülő anya apa alvás idea könyvespolc csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr172361665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása