Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Krétaszobrok

2010.10.25. 12:15 szuperapu

Az iskolaszerek kapcsán finoman céloztam már rá, hogy a zsírkréta nem tartozik a legkedvesebb rajzeszközeim körébe, éppen ezért Diem Chau szobrai az anyagválasztás okán is egyből megtetsztettek. Volt már ugyan e helyütt is szó rajzeszközöket szoboralapanyagként használó művészről, de ezek a miniatűrök azért kézzelfoghatóbbak. És értem ezt nem csak a méretre vagy formára, hanem a mondanivalóra is.

A színes alapanyaghoz igazodó, stilizált gyurmafigurákra hasonlítanak leginkább ezek a kis szobrok, még akkor is, ha valós személy portréiról van szó. Az meg különösen tetszik, hogy olykor a fennhagyva papírborítást, látatja az eredeti formát. Szóval, mindenki bátorítsa a felügyeletére bízott kiskorúakat, hogy kreatívan hasznosítsák a rajzolásra csak korlátozottan alkalmas eszközeiket, faragják a zsírkrétába a padtársukat, vagy a tanítónénit!

 

 

Forrás: Diem Chau

Szólj hozzá!

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr132396918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása