Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Digitalizált homokóra

2010.10.27. 19:22 Cyr

Gyerekkoromban, amikor még ritkaságszámba ment, ha  otthonról is  tudtunk telefonálni,  sokat játszottam nagyszüleim homokórájával. Az aprócska percpergető a fekete, körtárcsás készülék mellett állt a kisasztalon, mintegy emlékeztetőül: a telefon nem maratoni beszélgetésekre szolgál. Pörgettem újra és újra, mindenről elfeledkezve lestem az időtlenné váló, egymásra hulló homokszemeket, hosszú percekre beszippantott a látvány.

Manapság persze már nem mérjük homokórával a perceket, a múló időt sem karóráról, inkább mobiltelefonról olvassuk le, ha nagyritkán kérdezik - régimódi is így ismerkedni. A beszélgetések pedig - bár legtöbben időhiánnyal küzdünk - valljuk be, időnként minimum félmaratoniak, ami órában teszemazt háromnegyed, annak a mércéje többnyire már csak a díjcsomag.

A Claessens' Kids digitalizált homokórája számomra egyszerre múltidéző, praktikus és játékosan kedves. Hiszen mennyivel egyszerűbb az utolsó homokszem leperdültét figyelnie a gyereknek, mint a kismutató-nagymutató körtáncát, ha játékról, tanulásról vagy éppen lámpaoltás utáni meseolvasásról van szó. Hogy pedig a világért el ne tévessze a csemete az kitűzött időpontot, kedves animációk és hangok figyelmeztetik:  itt az idő, több homokszem ezügyben már nem pereg.

 

Forrás: Kid-sleep

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek gép praktikus csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr742402749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása