Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mindörökre nők!

2010.12.14. 16:15 felhasznalo

Első terhességem idején még nem is sejtettem: komoly kihívásnak nézek elébe azzal, hogy a harmadik hónapra kinőttem minden nadrágomat. Nyakamba vettem a várost, és sorra bekukkantottam minden kismamaruha üzletbe, amit találtam. Hiába. Lehet, hogy csak én voltam túlzottan finnyás, de szinte semmit nem találtam, ami tetszett volna.

Leggyakrabban bő lebernyegeket kínáltak kismama felsőként, nadrágként pedig farmer kertészeket, amelyekben a legnagyobb jóindulattal is úgy néztem ki, mint egy jóllakott napközis. A többiben pedig egyszerűen csak olyan érzés fogott el, mintha a tükörből a saját nagymamám nézne vissza, kevesebb ránccal. Unalmas és öreges kismamaruhákkal voltak tele a boltok, mintha csak valamiféle rejtegetnivaló szégyen lett volna, hogy az ember lánya gyereket vár. Végül egyetlen nadrággal húztam ki a terhességet.

Az elmúlt években szerencsére teljesen más már a kismama divat: leáldozott annak a kornak, mikor az egyre kerekebb hasat bő ruhákba rejtették, immár a kismamák büszkén tolatnak nagy hasukkal. Sőt, nem titkolt vágyuk, hogy a babavárás kilenc hónapja alatt is nőiesek és trendik maradjanak. És mázli: ma már lehetőségük is van arra, hogy mindezt megvalósítsák.

Egyre több gyártó figyelt fel arra, hogy a kismamák fejében megváltozott valami, így aztán megjelentek a piacon a nőies, csinos, rafinált kismamaruhák, amelyek követik a divatot, a test – és a has – vonalát, kiemelik a dekoltázst, és persze, finoman rejtenek ott, ahol ez szükségesnek ítéltetik. És bár általában a divat terén kissé lemaradunk a világ többi részétől, ez esetben még szégyenkeznünk sem kell, hiszen van pár olyan magyar tervező is, aki szintén kacsintgat a leendő anyák ruhásszekrénye felé.

Ám arra még várnunk kell egy kicsit, míg elmondhatjuk majd, hogy mi, vagyis a hazai tervezők diktálják a trendet. Egyelőre elsősorban a külföldi divatcégek ruháiba bújtathatják a trendkövető várandósok magukat és a bennük fejlődő jövevényt, de nem akármilyenekbe.

A b.boom kínálatában például olyan világhírű cégek termékeit – ruháit és kiegészítőit – találhatjuk meg, mint a mama licious. Ez a cég – akiket már a Gyerektrendről is ismerhettek – arról híres, hogy elegáns, stílusos és rafinált ruháiból évente 6 kollekciót is piacra dob. Így egyetlen terhesség alatt akár 3-4 kollekcióból is válogathatunk, ami a magyar klíma szempontjából is különösen előnyős, ugyanis nem csak nyári és téli, de őszi és tavaszi kollekciók is vannak. Ruháik azért is praktikusak, mert nemcsak a babavárás hónapjaiban lehetünk divatosak velük, hanem a szülés után is kényelemmel szolgálnak. Ráadásul az áruk is meglepően jutányos, minőségük pedig annyira jó, hogy akár több terhesség alatt is bírják a gyűrődést – legyen az az eredeti gazdájuk sokadik kerekedése vagy a legjobb barátnőjé.

Bár bizonyos körökben nem dívik más levetett ruháját hordani egy olyan különleges és megismételhetetlen időszakban, mint az a bizonyos kilenc hónap. Az meg pláne ki van csukva, hogy esetlegesen nem is ismerőstől, hanem használtruha üzletből szerezzék be a szükséges darabokat. Esetleg nem találnak megfelelő fehérneműt vagy pelenkázótáskát. Nekik lehet jó hír az, hogy a b.boom webáruháza a Budapesten kívül pocakosodókat is ellátja kismamaruhával.

Mert a b.boom nemcsak felsőruházatban kínál egészen különlegeset, de a fent említett két kategóriában is. Fehérnemű-ügyben például kismamaként az ember kénytelen-kelletlen hozzáedződik, hogy ráborítják a minden bizonnyal az ötvenes évekből megmaradt darabokat – böszme kosarak, amik jóformán a nyak vonaláig takarnak, semmi nőies díszítés, legalább 5 sor kapocs, és maximum fehér és fekete változatok közül lehet választani. Hát, a HOTmilk kollekciójában nem ilyen fehérneműket találni.

Viszont vannak csodás, csipkével és szalagokkal díszített, nőies és szexi – igen, kérem, szexi, ha már a várandósság alatt megnő az a bizonyos étvágy, no, meg a méret is, ugye – melltartókat és bugyikat találni. Utóbbiból többféle fazont is, pl. többek között franciát és tangát. És csodálatos kombinéket, egyszerre kényelmes és csinos harisnyákat, kényelmes pizsamát és divatos, kicsit sem nagymamás fürdőruhákat – bár utóbbiak már más márkához tartoznak.

Ha pedig benézünk a kiegészítők közé is, akkor megtaláljuk – személyes kedvenceimet – az OiOi pelenkázótáskáit. Amiket én azért szeretek, mert kicsit sem szokványos pelenkázótáskák. Legalábbis nem olyanok, amilyeneket a nagy babaüzletekben látni. Kívülről senki meg nem mondaná, hogy a fél lakás beléjük fér, kiváltképp nem gyanakodnának pelenkákra, popsitörlő-kendőkre, váltóruhákra, itatóspohárra, harapnivalóra. Sokkal inkább sminkkészletre, körömreszelőre, hatalmas kulcscsomóra, noteszhegyekre és tolltengerre, csini mobiltelefonra, és minden olyan cuccra, ami minden munkába járó, tipp-topp nő kézitáskájában meglapulhat.

Pedig az OiOi táskák mindent tudnak, amit a bababoltokban kapható, macikkal és cicákkal díszített társaik. Belső és külső zsebeikben minden elfér, amire szükség lehet, ráadásul praktikusan kéz alá vagy szemmel nem látható helyre pakolhatunk, ízlés szerint. Széles, állítható vállpántjuk kíméli a hát izmait, odabent pedig nagy, párnázott pelenkázó alátét, hőszigetelt cumisüvegtartó és nedvességtartó, zárható pvc-tasak található – utóbbi ugye, nem kell mondanom, milyen célokra.

Bár a várandósság, a szülés és a gyereknevelés nagy változást jelent az életünkben, egy dolog biztos: azért még nők maradunk. Lehet, hogy más lesz az értékrendünk a baba érkezésével, lehet, hogy más dolgokat fogunk fontosnak tartani, de érdemes odafigyelni magunkra is. Nem azért, mert meg kell felelnünk bárkinek is, hanem azért, mert ettől mindenki jobban érzi magát. És ha teljesnek tudjuk érezni magunkat, kerek egész személyiségnek, akkor az mindenre pozitívan hat, a gyerekünkre is.

Forrás: b.boom

Szólj hozzá!

Címkék: design táska ünnep terhesség pelenkázás bemutató praktikus textil hellókarácsony csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr52515049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása