Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Karácsonyi kiszúrás

2010.12.16. 12:15 zaphodbb

Senki nem szúr ki senkivel sem Karácsonykor, természetesen nem erről szól a poszt, hanem a kötelező - Cyr kollegina épp tegnap beszélt rá, hogy idén is süssek - mézeskalács kiszúró-formákról. Ahogy azt megszokhattátok, most sem a szokványos és mindenki által jól ismert formákat hoztam, hanem a különleges és/vagy kicsit bizarr választékot.

Az első még a teljesen-normális kategóriába sorolható, hiszen karácsonyi, betlehemes formákat lehet vele gyártani, annyi az extra benne, hogy 3D-ben. Ez pedig a mai 3D filmek idején nem is annyira kicsi extra, hanem olyan, aminek örül a gyerkőc. Nem mellesleg pedig így felállíthatjuk otthon a saját mézeskalács betlehemünket is, amivel akár játszani is lehet, ahelyett, hogy megennénk - galád módon -, mondjuk a három királyok fejét.

Az angyalszárnyas mézeskalácsok is egyértelműen járnak a karácsonyi reggeli kakaó mellé, főleg, ha magát a bögrét tehetjük angyalivá velük. Nálunk biztos nagy sikert aratnának az ilyen repkedő kakaók Karácsony reggelén. De még én is szívesen kapnám így a kávémat, szívmelengető és vicces látvány.

Az enyhén-morbid-de-roppant-tréfás kategóriába esett az ABC, azaz Already Been Chewed, magyarul már megrágott mézeskalács, amivel olyan formájú Mézikét - mindenkinek megvan a Shrek, ugye? - lehet sütni, aminek a fél karja, lába, esetleg pont a feje már le van harapva.  További játékra nyújt lehetőséget ezen megcsonkított mézeskalács figurák arcának megrajzolása, fájdalmaik ábrázolása, már amelyiknek megvan a feje, ugyebár.

A következő, androidos mézeskalács kiszúró formával a telefonmániás apukákat lepném meg, méghozzá, ha androidos telefonjuk van, akkor azért, ha IPhone-juk, akkor meg azért.  Jó kis fricska lenne a telefonjukat állandóan nyomkodó, netről leszakadni nem tudó férfinépeknek. Mifelénk pont fordítva van ez éppenséggel, engem kellene meglepni ilyennel, így egyben önkritika is ez, nagy kedvenc lenne belőle, nem lenne szívem megenni egyiket sem.

A magzatot formáló mézeskalács számomra egyértelműen az abszurdisztánba kerül, bár lehet, hogy én nem vagyok humoromnál és van olyan várandós kismama, aki örülne neki, ha ezzel kínálnák meg Karácsonykor. Nekem morbid kissé, hogy egy magzatot rágcsáljak el a teám mellé, de persze, mint minden abszurdisztán, ez is lehet akár még vicces is.

Az utolsó darabra annyit mondanék szívem szerint, hogy Jéééézusom, mert bár abszolút témába vágónak tűnhet a keresztre feszített Jézust kisütni, mégsem gondolnám mézeskalács-témának annyira, mint a forma kitalálója. Nem is Karácsonyra, hanem Húsvétra szánták, ám, mivel  mézeskalács sül belőle, hát mégiscsak ide illik. Karácsonykor és Húsvétkor sem ennék szívesen belőle.

Ti milyen formájú mézeskalácsot szoktatok készíteni Karácsonykor?

3 komment

Címkék: kiegészítő konyha ünnep abszurdisztán étkezés hellókarácsony dekor tálalás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr562501242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pazzo · http://pazzo.hu 2010.12.16. 14:56:36

Nálunk marad a hagyományos formájú mézeskalács.
Na meg a mézeskalács-ház készítés. De az androidos nem rossz...

KoBold72 2010.12.16. 23:58:33

Az Újév felé kacsintva malac.
A multikulti jegyében zsiráf.
De azért a csillagok és szívek dominálnak.

Erika Viking 2010.12.18. 22:14:20

Az angyalszárnyas kiszúró kapható a Butler'sben, azóta, hogy ott jártam, azzal isszuk a kávét, nekem nagyon bejön!
süti beállítások módosítása