Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Régi papír, régi ötlet

2011.02.22. 08:47 szuperapu

Az öko, vagy épp a papírbútorok nem újkeletű ötletek, és az otthoni összeszerelést sem az IKEA találta fel. Riki Watanabe például 1965-ben tervezte kartonbútor sorozatát, aminek központi darabjával a Kid Settel 1967-ben meg is nyerte a Mainichi Ipari Formatervezési Díjat. Aminek jogosságát - a nyilvánvaló technikai ötletesség, praktikum és esztétikum mellett - az a tény is messzemenően igazolja, hogy ma is eredeti formájában gyártják és forgalmazzák a japán Metrocs-nál.

Az újrapapírból készült bútorok súlya elenyésző a teherbírásukhoz képest. A nagyobbik hatszögletű ülőke mindössze 1,8 kg, viszont egyet-egyet a lábai alá rakva elbír egy elefántot. De akár a gyerekhadak fokozott igénybevételével is megbirkózik, épp ezért előszeretettel viszik óvodák és iskolák, főként, hogy építőjátékként vagy dekorációként is használható. Tárolásuk pedig a helytakarékosság tervezői iskolapéldája lehetne.

Forrás: Metrocs

3 komment

Címkék: design játék asztal praktikus szék doboz öko gyerekszoba minimalista dekor kisbútor ülőke

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr972669910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2011.02.22. 11:47:44

"az otthoni összeszerelést sem az IKEA találta fel?"

de.

kb. negyed századdal korábban.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.22. 11:58:43

@L.A.: az IKEA csak az lapra szerelt bútoripari termékekre szakosodott áruházként volt új találmány. :P

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.02.22. 12:03:25

@L.A.: Ja, és pontosság (a kedves internetező gyerekek okulása) miatt: az IKEA 1956 óta forgalmaz lapra szerelt bútorokat.
süti beállítások módosítása