Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Gyógybaba

2011.03.07. 12:13 szuperapu

A játék - a játék folyamata, de olykor maga a játékszer is - sokszor több, mint aminek kinéz. Nem véletlenül használják kortól függetlenül, különböző diagnózisok megállapításhoz, analízishez, vagy épp terápiára. Volt már itt a blogon kórházi segédrobot, a mostani robot viszont inkább főszereplő a gyógyításban, mint kisegítő. Mégpedig idősek pszichiátriai kezelésében.

A Babyloid névre hallgató terápiás robotot Kanou Masayoshi, a Chukyo Egyetem docense és csapata fejlesztette ki, akik a Természettudományi és Technológiai karon már több, úgynevezett új generációs robotot alkottak meg. Jelen projekt célkitűzése egy olyan interaktív gép létrehozása volt, ami a gondoskodás ösztönét kiváltva segít az időskori depresszió kezelésében. A gondozásra reagálva a robot képes különböző lelkiállapotok szimulálására, mozognak a karjai, elpirul, sír, és mosolyog a szilikongyanta arcába épített ledeknek köszönhetően.

Eddig öt prototípus készült a beluga borjú - tengeri emlős - által inspirált mintegy 2 kilogrammos csöppségből, és folynak a tesztelések, beható pszichológia hatásvizsgálatok. Mindeközben nem álltak meg a technológiai fejlesztések, és Kanou reményei szerint két éven belül megkezdődhet a robot tömeggyártása, amit 600 dollár körüli áron hoznának forgalomba szerte a világon.

Forrás: St. Chukyo

3 komment

Címkék: design játék kórház egészség gép praktikus idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr982707920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.03.07. 20:56:24

akkor már inkább egy macska...

MJé 2011.03.07. 21:01:12

Ez egy 600 dolláros tamagocsi? :O

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2011.03.08. 09:09:15

@Precízke: Ja, az apatikus öregemberek mellett az intézmény személyzetének felüdülés lenne a döglött kisállatokkal és az állatvédőkkel foglalkozni... :P
süti beállítások módosítása