Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Színezhető óvoda

2011.03.31. 09:05 felhasznalo

Szemrevaló designért nem kell messzire mennünk, nemcsak az Óperenciás tengeren túl, hol a kurtafarkú malac túr, ott létezik. Létezik kishazánkban és persze a szomszédságban is - például Ljubljanában, Szlovéniában. Ott áll ugyanis ez az ötletes óvoda - ami szerintem emellett szép is, de biztos lesz, aki kapásból rávágja, hogy fújderonda, milyen kocka már.

A Kekec óvoda - micsoda név - valóban roppant egyszerű vonalú, ám az Arhitektura Jure Kotnik tervei alapján készült épületet fantasztikus módon tették elevenné és színessé. A külső falakat és ablakokat teljes egészében borító árnyékoló és burkoló elemek ugyanis egyenként forgathatók: egyik felük egyszerű natúr fa, a másik oldalukat viszont élénk színekkel kenték le.

Így a gyerekek nemcsak az épületben, de az épülettel is játszhatnak. Ami már csak azért is jó, mert egy gyerek személyiségfejlődésére pozitív hatással van, ha kompetensen tud hatni a környezetére.

A belső terek is szépek, átgondoltak. Ezekben a natúr fa felületek uralkodnak, a tágas csoportszobákban a hatalmas ablakfelületeken csak úgy árad be a fény - hacsak az árnyékolókkal ezt meg nem akadályozzák. És ha úgy tetszik, akkor a színek nem az óvoda külső, hanem belső tereit dobják fel jobban.

Ilyenkor úgy szeretnék újra óvodás lenni!

Forrás: Arhitektura Jure Kotnik

1 komment · 1 trackback

Címkék: design játék kreativ óvoda épület csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr602763717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olvashatok-e Harry Pottert a tíz éves kisfiamnak? 2011.04.01. 11:24:56

Tisztelt Bujdosó Karolina!Az ön véleménye szerint tíz éves kisfiamnak olvashatok-e Harry Pottert? Egyáltalán javasolja-e. Mondtak rá hideget, meleget.ÜdvözlettelSz. AnitaKedves Anita!Az írónő véleményével többé-kevésbé egyet értek, aki azt ajánlja, az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reterro 2011.04.01. 12:30:44

Nagyon kreatív, ez kell!
süti beállítások módosítása