Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Lebegő szülői háló

2011.04.08. 12:33 felhasznalo

Általában a fiatal párok nem többszobás lakással rendelkeznek. Valójában már az is szerencse, ha egyáltalán van saját lakásuk. Ám ha netán bejelentkezik egy baba, az aprócska lakást vagy nagyobbra kell cserélni, vagy valami remek ötlet kell ahhoz, hogy a család is kényelmesen elférjen ugyanabban a kis térben.

A Les Ateliers L. McComber cégnek pontosan a fenti kihívást kellett megoldania egyik megrendelőjük esetében. Egy nem túl nagy csőlakásban kellett helyet találniuk a leendő babaszobának és a szülők hálójának is. Remek tervet eszeltek ki: a szülői hálót megemelik - vagyis egy galériára helyezik -, így alatta bőven elfér a jövevény minden bútora és később talán még arra is lesz elég helye, hogy a játékaival is elmélyülten tevékenykedjen.

Ám ennél is tovább mentek: olyan galériát terveztek, ami tökéletesen lebegő hatást kelt a térben. A hajlított faelemekből épített galérián egy íves mélyedésben kapott helyet a szülők fekhelye, és hogy a pici alapterületből minél kevesebb vesszen kárba, egy meredek, szinte létraszerű lépcsőt szereltek elé. Jó, ez biztonsági szempontból nem igazán előnyös, de egy ráccsal megoldható.

A téglafalak fehérre festésével és a rejtett megvilágítással az ablaktalan helyiségek még csak sötétnek sem tűnnek. Ellenben az összhatás szerintem remek, ha annak idején a mi aprócska lakásunk belmagassága nem lett volna olyan alacsony, örültem volna egy ilyen megoldásnak.

Forrás: Les Ateliers L. McComber

1 komment

Címkék: design szülő baba épület gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr382808364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása