Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tároló-rajzeszköz és egy praktikus ülőke

2011.05.30. 15:10 felhasznalo

A nyers, természetes alapanyagok és a felhasználók közötti rés kitöltése volt a feladat azon a pályázaton, mely a portugál parafagyártó vállalat, az Amorim és az experimentadesign közös ötlete volt, és amelynek során tíz, portugál és nemzetközi tervezőt vagy csoportot kértek fel a feladatra. A kész tárgyakat materia* címmel mutatták be idén, Milánóban.

Fernando Brizio két pályaművet is beadott, az első Furo, a második Senta fantázianéven fut, de mindkettő megegyezik abban, hogy a központi parafa-elem a lábak által kap új funkciót.

A Furo tulajdonképpen akár ceruzatárolóként is felfogható, de ennél azért többre érdemes. Ha a kihegyezett ceruzákat szépen belehelyezzük - kétféle variáció is lehetséges -, a tároló rögtön rajzeszközzé válik. Amit mi régen körzővel végeztünk, azt ezzel az eszközzel szabadkézzel is meg tudja csinálni bárki. Tanulás helyett - vagy mellett - ideális időtöltés.

A Senta egy praktikus, parafa alapú ülőke, melynek különlegessége, hogy lábait bármikor kikaphatjuk, és az ülőke rész réseiben eltüntethetjük. Így a kisbútor, amely jó szolgálatot tehet, ha pl. a gyerek nem éri fel a konyhapultot, nem foglal nagy helyet a lakásban.

A linkért köszönet Petrának a Stilblogról!

Forrás: materia*

1 komment

Címkék: design kiegészítő művészet praktikus kreativ tárolás idea csecsebecse kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr642943390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2011.05.30. 15:20:52

hááááát, nálam mind a 2 a telibe mellélövés kategória.
Az első ceruzásnál csendben kérdezem, hogy mi történik, ha kitörik pl a sárga ceruza hegye, kihegyezem és rövidebb máris mint a többi. Innentől vagy nincs sárga szín, vagy az összesnek kitöröm a hegyét és megpróbálom érzésből ezredmiliméter pontossággal ugyanakkorára hegyezni őket.

A széknél pedig vicces, hogy kisebb helyet foglal, az icipici problémám, hogy a helyhiány az esetek többségében nem a függőleges hanem a vízszintes síkban okoz gondot. Oké, hogy kiszedem a szék lábát és alacsonyabb lesz, de mit teszek fölé, amivel tényleges helyet nyerek? Akkor már inkább egy fix sámli az ágy/asztal alá és 1-2 összecsukható vendégszék, mint ez a forradalmian és használhatatlanul dizájnos akármi :-)

Pedig nincs rossz napom, nem kötekedni jöttem és ritka az olyan bemutatott bármi a blogon, ami ellenérzést vált ki belőlem, de ma kettőből kettő sikerült :-DDD
süti beállítások módosítása