Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egy pakli tipográfia

2011.07.05. 16:16 szuperapu

Jelen blogot én nem titkoltan amolyan pedagógiai céllal is próbálom használni. Megmutatni, hogy igenis sokat számít, mivel játszik a gyerek, milyen vizuális ingerek érik. Mert nem mindegy. Nem lesz mindenkiből képzőművész vagy tipográfus, de ezen a vonalon talán egyszer a befogadó attitűd eléri azt a bizonyos kritikus tömeget...

Példának okáért itt van ez a gyönyörűséges kártyapakli. Ezzel is ugyanúgy lehet römizni, pókerezni, vagy akár színre-színezni, de ezekkel a lapokkal egy életre beleég a gyerek memóriájába a Helvetica betűtípus, és annak minden szépsége. Ha nem is ássa majd a későbbiekben magát a kompozíció és az ábrázoló geometria mélységeibe, talán máshol is igényelni fogja ezt az egyszerű harmóniát. Talán.

 

Forrás: Helveticards

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek anya apa idea kamasz társasjáték csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr523041601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása