Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Márpedig igenis van Fogtündér!

2011.07.26. 16:32 Cyr

Hiába, no, kritikus pontja a Fogtündér-kérdés a gyereknevelésnek. Merthogy a Fogtündér ugyebár létezik, hogy is lehetne kétségünk felőle - mi megpróbáltuk, de komolyan -, elvégre a legjobb barátnő kieső tejfogait is ő vitte el az oviban. Ez pedig így van, mióta világ a világ, olyan apróságok engem már nem is zavarnak, hogy gyerekkorom fogváltását nem kísérték apró szárnyas lények - talán épp máshol építettek tejfogvárat akkoriban.

Nincs mese tehát - de, van! -, sem ellenérv, ragaszkodnunk kell a hagyományokhoz, furmányos tervekkel kell  becserkésznünk a párna alá rejtett tejfogat, hogy cserébe apró ajándékot csenjünk a békésen szuszogó buksik alá. Fejenként, azaz állkapcsonként csupán kilencszer, ehhez viszont ragaszkodunk, sújtson bennünket, gaz szülőket bármekkora megvetés, nyolcvan tejfog megünneplése már tényleg felérne egy anyagi csőddel.

Azonban még így is jelentős felvevőpiacot generálnak ezen éjjeli szeánszok, olyannyira, hogy a bepalizható szülő immáron tanúsítvánnyal dokumentálhatja a csemete-fogak elvesztésének sorrendjét, mikéntjét - természetesen a hozzá való, testre szabott cukorfalat filc fogtündérrel. Édesbogár, de ugye, nem baj, ha agyamhoz kapok?

 

Forrás:  Office of the Tooth Fairy és Gifts Define

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek gyerekszoba csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr553099652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása