Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ceruzafaragványok kicsit másképp

2011.10.25. 08:33 felhasznalo

A ceruza jó alapanyag, lehet belőle ékszer, szobor és egyéb művészeti képződmény is, legtöbbször faragvány. A leggyakoribb eset azonban az, mikor a ceruza fás végét - ahol ugye elmélyülten rágni szokás - veszi kezelésbe az alkotó kedvű művész, és abból készíti el miniatűr műalkotását. Dalton Ghetti a másik végén ragadja meg a dolgot, nem az amúgy triviális fát vette kezelésbe késével, hanem a belsejében megbújó grafitot. Hol a hegyét, hol mélyen a ceruza puha fájába is belevágva a belét.

A kereken 50 éves, brazil ács több, mint 20 éve foglalkozik szabadidejében hobbiként, kikapcsolódásként a ceruzák, pontosabban a grafit faragásával. Ma már kiállításokon nézhetik meg az érdeklődők mikroszkopikus műveit, amelyekkel  célja többek között az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra: az apró dolgok gyönyörűek. Faragványait elnézve én hiszek is neki.

Forrás: Dalton M. Ghetti

2 komment

Címkék: kiegészítő művészet kreativ csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr833323093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ritakovacs 2011.10.25. 22:03:54

Van türelme az embernek... No és "némi" kézügyessége is. :)
süti beállítások módosítása