Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Falmatricák fanatikus átrendezőknek

2011.11.25. 17:10 felhasznalo

Óvodás vagy kisiskolás korú csemeténk szobájába megfelelő faldekort találni nem is olyan könnyű feladat – a boltokban túltengenek azok a termékek, amikből nekünk szerkesztőségileg feláll a hátunkon a szőr. Micimackók és hercegnők, meg nagy vigyorú verdák, amik most még menők, de fél év múlva már talán nagyon is cikinek fognak számítani. És ha mondjuk mindez tapéta vagy bordűr formájában pompázik a gyerekszobában, akkor bizony a szülő már két okkal is foghatja a fejét: mert rááldozott egy rakás pénzt, és mert nekiveselkedhetnek egy alapos gyerekszoba átalakításnak.

Na, többek között szerintem ezért is érdemes falmatricázni a gyerek kuckójában. Sokkal egyszerűbb vele az élet, egy mozdulattal eltávolítható. Ráadásul ezekből igencsak ízléses, de mégis nagyon is a gyerekekhez illő termékeket lehet látni.

Például az ausztrál Little Chipipi falmatricái szerintem csodásak: nemcsak színesek és szépek, de a témák is remekek. Sebességőrült kisfickóknak fiús színekben pompázó járműpark dukál, de ha a gyerek inkább vízimádó, hát mintás vitorlájú hajókkal is feldobhatjuk a szobáját. Akit pedig a csillagok érdekelnek meg az ufók, annak nyilván a rakétás változat fog a legjobban tetszeni.

A hercegnők szobájában mintás pillangócsodákkal teremthetünk mesebeli hangulatot, ám ha a kisasszony inkább a tündérek irányában mutat érdeklődést, arra is van megoldás: kecses, légies, táncoló szárnyas teremtményeket ragaszthatunk szobája falaira.

De emellett még uniszex falmatricáik is vannak – lásd az ABC-s és az ennivalóan cuki, retró mintázatú állatkölykös változatokat -, ha nem szeretnénk tipizáltan nemre beazonosítható dekorációt, vagy ha két eltérő nemű kölök osztozik egy szobán.

A kiváló minőségű anyagból készülő Little Chipipi falmatricáknak még két további előnye is van: az egyik, hogy akárhányszor leszedhetők és átragaszthatók a falfelület károsodása nélkül – ami például az örökké átrendező anyukák esetében kész áldás -, a másik pedig, hogy már itthon is elérhetők a Varázserdőnél.

Forrás: Varázserdő 

10 komment

Címkék: design gyerek fal gyerekszoba dekor csecsebecse falmatrica

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr163411329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.25. 18:18:21

Már egy ideje én is gondolkozom falmatricán, csak tényleg alig lehet igazán szépet találni. Gyerekmintásból meg még kevésbé... De ezek nagyon tetszenek! Főleg a fiús minták, mert a kislányoknál még mindig nem tudom megérteni, miért kell mindennek rózsaszínnek lennie:P. A kishajósat egyébként akár még saját használatra is bevállalnám:)!

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2011.11.25. 20:58:56

azért akadnak jók:
acte-deco.fr/3-03wall-stickers
csak a "fanatikus átrendezőknek" nem stimmel, ez tartós kapcsolat.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.11.25. 21:42:22

@groni: Azért a pillangós szerintem nagyon szép, jó az ellensúlyozás a kékkel és a pirossal. És a tündéresen is befogadható, talán azért, mert közben geometriai mintákkal van díszítve, nem agyonra kidolgozva, mint sok más gyártónál.

@t3v, az okostojas: ööö, ha a tartósan azt érted, hogy felragasztod-ottmarad, akkor pont nem. Pontosan az a lényege ezeknek matricáknak, hogy leszedhetők és áthelyezhetők. Nem úgy, mint pl. a tapéta vagy más falmatricák.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.11.25. 21:46:16

@groni: Ja, és nálam a zűrhajós a kedvenc, főleg azzal a csillagospólóval.... Hááááát, accakéremmostazonnal!:D

2011.11.25. 21:52:32

@felhasznalo: igazad van, tényleg szépek egyébként, (a pillangós főleg) csak, tudod, sokat vagyok kisgyerekek között, és már néha kicsit sok... Annyira tudok örülni, amikor néha egy-egy kislányon semmi rózsaszín, lila, csilivili, hello kitty meg ilyesmi nincs. Pirosban, kékben is lehet egy kislány nagyon lányos:). Szóval ez a rózsaszín-leszólás nem ezeknek a tapétáknak szólt, hanem az általános közízlésnek, csak már kijött belőlem, bocsi... :(

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2011.11.25. 22:30:59

@felhasznalo: a szövegértésemmel nincs gond, az én linkem a tartós :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.11.25. 22:37:07

@t3v, az okostojas: oké, ellenben az enyémmel.:))) De péntek este van, talán megbocsátható.:)

Liaa 2011.11.26. 17:26:09

nekem ez az oldal jött be, a gyerekszobába is ezeket használtam mintaként. ;)

www.e-glue.fr/en/stickers-c-5.html

woodymum 2011.11.27. 13:20:38

Én a falmatricákat, mindig a sérülések eltakarására használom... :)
Még csak két éves a kisfiam, de már komoly munkát tud végezni a falon. :D

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.01.24. 15:25:51

@groni: Jajj, de egyetértek! Mért kell minden lányos dolognak rózsaszínnek lennie????? Hol vannak a zöldek, narancssárgák, sárgák, lilák, barnák??? Mert végülis nem a szín, hanem az árnyalat a lényeg, kék is lehet lányos, meg fiús is. Több üzletben is a lányruhák színválasztéka: a rózsaszín, és az kétmillió árnyalatban.... könyörgöm. Na, és végre valaki, aki egyetért, mert én minden lányon látok valami rózsaszínt mostanában, rám meg akkora szemekkel néznek az emberek, hogy nem adok rózsaszínt a lányunkra... Akkor mit adsz rá? - kérdezik. Hát nem rózsaszínt....
süti beállítások módosítása